În perioada 4-9 iulie 2016 în Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului’’ Iaşi s-a desfăşurat campusul tradiţional pentru copii cu tema: ,,Fiul risipitor din noi’’,  si povestea ,,Din Ţara lui Eu-Împărat în Ţara lui Tu-Împărat’’ având un număr de 209 de copii participanţi, fondul saptămanii fiind asigurat de părintele Pavel Beşleagă în colaborare cu Congregaţia ,,Surorile Providenţei’’ şi cu sprijinul a 41 de animatori bine pregătiţi în decursul anului premergător campusului.

Anul 2016 a adus copiilor în prim plan povestea unui tânăr, Încăpăţânatul, care parcurge un drum de novice, având dorinţa interioară de a-şi părăsi ţara natală, o ţară în care primează răutatea, vanitatea,  orgoliul – Ţara lui Eu-Împărat pentru a descoperi exact opusul acestui tărâm , şi anume – Ţara lui Tu-Împărat în care după cum şi titlul dă de înţeles ,,celălalt’’ se află pe primul loc, locuitorii acelui ţinut fiind necontenit inconjuraţi de intenţii bune, de bunătate şi de iubire.

Deoarece mulţi copii catolici şi ortodocşi ieşeni participă an de an la campusul Catedralei, participanţii s-au obişnuit deja cu structura săptămanii. În fiecare zi a campusului, animatorii se întâlneau la ora 8:30 pentru rugăciunea zilei urmând apoi ca surorile să lanseze planul fiecărei zile. De la ora 9:00 , copiii erau întâmpinaţi cu bansuri şi multă energie pentru a putea fi pregătiţi de o nouă zi plină de surprize. Urma apoi rugăciunea în biserică pentru a-i cere lui Dumnezeu binecuvântarea unei noi zile și cateheza pe tema zilei din parabola fiul risipitor, iar după acest moment copiii aflau ce se mai întâmpla cu Încăpăţânatul, urmărind piesa de teatru, pe care animatorii au pregătit-o cu mare entuziasm şi atenţie. Pornind apoi  în grupe organizate pe clase, copiii aprofundau mesajul zilei respective în cadrul activităţii formative şi se jucau împreună cu animatorii lor jocuri educative sau strict cu scop de destindere. La ora 12:00 urma mult aşteptatul prânz, îngheţata ce nu a lipsit în nicio zi,  momente ce îi pregateau mai bine pe copii pentru a doua parte a zilei ce era compusă strict din jocuri si laboratoare. Au fost pregatite multe jocuri, cum ar fi proiectul la nivel de presă ,, Comoara ascunsă’’ desfăşurat în Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, în perioada 5-6 iulie, proiect pilot care a avut ca scop transmiterea unor valori morale şi verosimile din punct de vedere etic pentru copiii participanţi dar care a constituit şi o încercare a Palatului Culturii de a-şi deschide porţile pentru un număr atât de mare de copii.

De asemenea, jocurile cu apă, jocurile ştafetă sau Jocul Galaxiilor au reuşit cu mare uşurinţă să îi aducă pe copii în pragul oboselii.

În acest an, participanţii au avut ocazia de a lucra la un laborator special numit ,,Laborator de Clown’’, activitate derulată cu ajutorul a trei tineri italieni specializaţi în domeniul circului, oferind şi un spectacol de o oră pentru copii, aceştia fiind cu adevărat atraşi de momentul recreativ.

Ziua de campus se termina în jurul orei 15:30- 15:45 fiind anunţată echipa câştigătoare în cadrul jocului din acea zi şi retragerea inevitabilă a animatorilor pentru a pregăti urmatoarele surprize, aceştia fiind bucuroşi să mai petreacă câteva ore în plus spre bucuria copiilor.

Sâmbătă, 9 iulie a avut loc incheierea oficială a campusului 2016 printr-un spectacol final la ora 12:00. Părinţii au avut ocazia de a-şi privi copiii pe scenă, interpretând un dans sau un cantec învăţat cu animatorul pe timpul celor 5 zile de campus. Materialele confecţionate la laboratoare de creaţie, coşuleţe din ziare, pânză de păianjen, rame decorative, lucrări din paste au fost scoase la vanzare, fiecare copil putând sa admire propria lucrarea la un stand amenajat special de animatorii responsabili de laborator.

Cu siguranţă anul 2016 a adus copiilor un campus extraordinar, plin de surprize placute copiilor, de dăruire, de iubire şi cu toată dedicarea depusă de parintele, de surori si de animatori, multumirile se îndreapta mereu spre Cel ce ne-a dăruit totul: Dumnezeu.

Animatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.