omagiu adus sf. fecioare mariaPreacurată Fecioară Maria, Mama preavrednică a Domnului şi Mântuitorului meu, aleasă din veşnicie pentru a strivi capul şarpelui, ce ură neîmpăcată ţi-ai atras din partea lui! La glasul lui viclean necredincioşii caută necontenit să-ţi ştirbească slava şi se străduiesc să nimicească cinstea ce ţi se cuvine

Fecioară Neprihănită şi Mamă a lui Dumnezeu, cum a fost oare cu putinţă ca iadul să pervertească atât de mult nişte creştini? Cum s-au rătăcit inimile lor până a te urî şi a te jigni cu vorbele lor, cu glumele lor nejudecate, chiar cu înjurăturile lor, pe tine care eşti preavrednică de toată cinstea şi de toată iubirea tuturor creaturilor lui Dumnezeu?

Stăpâna mea slăvită, iată-mă în faţa ta cu dorinţa sinceră de a-ţi spune durerea mea pentru toate aceste blasfemii. Inima mi s-a îndurerat din cauza lor; vreau acum să-ţi aduc o mică ispăşire…

Vreau să-ţi exprim toate sentimentele de adânc respect, dragoste si recunoştinţă ce ţi se cuvin. De aceia, îţi ofer credinţa, lauda, închinarea şi căinţa mea… Însufleţit de râvnă pentru slava ta, Mamă a Dumnezeului meu preabun, la gândul acestor jigniri şi împins de cea mai sinceră dorinţă de aţi aduce îndestularea cuvenită Inimii tale sfinte, îţi promit să cred cu bucurie toate câte cei nelegiuiţi tăgăduiesc şi să-ţi recunosc toate privilegiile pe care ei se străduiesc să ţi le răpească…. Cred în Neprihănita ta Zămislire, cred că tu ai fost Preacurată în toate şi ai fost ferită de orice umbră a păcatului; cred că l-ai născut pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul meu; cred că ai fost primită cu bucurie şi încoronată în Cer; cred în bunătatea, milostivirea, fidelitatea şi nespusa ta mărire de Născătoare de Dumnezeu şi în slava ta de Regină a cerului şi a pământului.

Cu bucurie mă închin ţie ca Maică a Harului  Dumnezeiesc şi Scăpare a păcătoşilor, ca Apărătoare a creştinilor, Nădejdea şi Mijlocitoarea mea pe lângă Mântuitorul Isus… Consider ocrotirea ta ca unul dintre cele mai sigure  mijloace pentru a dobândi orice de la milostivirea Fiului tău pentru viaţa aceasta şi cea de veci.

Si pentru că necredincioşii s-au străduit să înlăture cultul tău, cinstea mea va fi să-l păstrez, să te venerez, să te chem în ajutor, sa mă consider în rândul slujitorilor tăi credincioşi, să apăr pe cât voi putea gloria ta şi să caut din tot sufletul meu ca să fii preamărită şi iubită de toţi şi pretutindeni cu bucurie… Lumea să-ţi slujească, Împărăteasă a Cerului şi a pământului!

Primeşte cu îndurare, Preacurată Fecioară, dorinţa mea curată! Deschide-mi inima ta şi lasă-mă să sălăşluiesc în ea împreună cu cei care te-au cinstit şi te cinstesc credincios. Fă să gust dulceaţa Inimii tale Preasfinte, izvorul păcii, îndurării şi iubirii, pentru ca, imitând virtuţile tale, să-mi fie îngăduit a te preamări în veci şi a proslăvi puterea nemărginita care te-a făcut atât de mare, atât de sfântă şi atât de vrednică de a fi iubită. A m i n .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.