Poezie şi cântare sfântă, evlavie şi bucurie, colindele sunt aur, smirnă şi tămâie, daruri spirituale, izvorâte din inimi şi purtate pe buze, ca daruri şi ofrande aduse Pruncului Isus, ca răspuns la iubirea sa faţă de noi, oamenii. Expresii vii şi poetice ale misterului iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni, colindele au meritul de a ne deschide porţile inimilor noastre pentru a deveni biserică, peşteră din Betleem transformată în sanctuar primitor pentru cer, casă de oaspeţi în care Pruncul să fie preamărit de magi înţelepţi.

Un astfel de mesaj ne-a transmis şi nouă duminică 12 decembrie 2010, începând cu ora 19.00, corul de tineri al Catedralei Romano – Catolice Adormirea Maicii Domnului, din Iaşi, Juvenes Ecclesiae, condus de dirijorul Maximilian Husaru.

Prin entuziasmul cântului lor, ei ne-au invitat să ne deschidem inimile şi să le transformăm în peşteri călduroase pentru Pruncul Isus care va veni în curând printre noi.

Concertul a început într-o atmosferă de mister şi reculegere, favorizată de semi-întunericul din Catedrala arhiplină aseară. Încet-încet, în timp ce Bianca Ramona Dumea şi Bernard Lazăr interpretau Rugăciune în Noaptea de Crăciun, întunericul a fost străpuns de mici luminiţe de culoare roşie pe care le purtau în mâini coriştii care şi-au făcut apariţia în faţa altarului.

Au urmat o serie de colinde din repertoriul naţional printre care: Ian-te scoală, Bună dimineaţa la Moş Ajun,  Legănelul lui Isus, Noi umblăm şi colindăm, Noapte de vis, Colindul clopoţeilor etc.

În partea a doua corul Juvenes Ecclesiae ne-a încântat cu o serie de colinde din repertoriul internaţional (The First Noel, Adeste Fideles,  What Child is This, You Raise Me Up,  O Holy Nicht,  Joy to the World,  White Christmas, Noel c’est l’amour). De asemenea, You Raise Me Up şi You are a priest forever au smuls multe aplauze din partea celor prezenţi în Catedrala din Iaşi aseară.

Noutatea absolută a concertului de Crăciun de anul acesta, susţinut de corul de tineri Juvenes Ecclesiae, concert care a devenit deja tradiţional, a fost reprezentată de sunetul unei harpe care a însoţit cântarea tinerilor.

Mulţumiri tinerilor care au oferit din timpul lor pregătirii acestor momente unice care ne-au umplut inimile de dragoste şi de aşteptare cu dor a venirii Pruncului dumnezeiesc printre noi. Mulţumiri dirijorului Maximilian Hursaru care a pus mult suflet pentru ca acest concert să fie, într-adevăr, unul de înălţare sufletească. Mulţumiri soliştilor: Bernard Lazar, Ovidiu Ghiuzan, Alexandra Bartic, Georgiana Brudaru, Bianca-Ramona Dumea, Ana Maria Bordianu, Olesea Jmurciuc. Mulţumiri instrumentiştilor: Octavian Bişoc (orgă), prof. Elena Dorobăţ (harpă), Bogdan Dăscăliţei (trompetă), Anania, Nicoleta Rotar, Răzvan Rotar, Andreea Blendea şi Teodora Stoica (viori). Mulţumiri tuturor care au fost prezenţi în Catedrala noastră şi şi-au deschis inimile pentru a primi vestea venirii Copilaşului divin pe pământ.

 

Pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi: ALBUM FOTO


{qtube vid:=csFyoFa7lek&feature=related}

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.