Treziţi de spectacolul luminilor, în mireasma de portocale şi brad, gândul ne-a zburat la copiii din Vişani. Entuziasmaţi de dorinţa de a aduce un zâmbet pe buzele şi în inimile acestor micuţi, noi, tinerii din Acţiunea Catolica a Tinerilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Iaşi, am pus în mişcare un plan ambiţios: „Vom confecţiona coroniţe de Crăciun, le vom vinde, iar cu banii strânşi vom cumpăra cadouri copiilor de la şcoala din Vişani. Am zis!”.

Îndrumaţi de părintele vicar Vasile Petrişor am reuşit să facem rost de materia prima pentru confecţionarea coroniţelor, încă de la începutul lui decembrie.

De-a lungul mai multor seri, cu multă bună dispoziţie, înconjuraţi de sunetul colindelor, ne-am adunat la subsolul catredalei pentru a le confecţiona. În dumicile ce au urmat, am reuşit să vindem în jur de cinzeci de coroniţe.

Proiectul a culminat astăzi, 14 decembrie, cu vizita noastră la copilaşi. Şcoala din Vişani cu clasele I-IV are 24 de copii proveniţi din familii foarte sărace cu posibilităţi reduse. Când am ajuns, copiii erau adunaţi într-o sală de clasă şi am constat cu uşurinţă că vizita noastră, anunţată de altfel, era aşteptată cu nerăbdare de copii. Ajunşi printre ei i-am colindat, cântându-le cu înflăcărare cele mai frumoase colinde pe care le ştiam noi. A urmat apoi momentul cel mai aşteptat: Moş Crăciun şi-a făcut apariţia în sală de clasă în timp ce copii cântau din toate putere: Moş Crăciun cu plete dalbe. A fost momentul lor, momentul să ne arate ce ştiu. Şi ne-au arătat! Şi ne-au convins! Poezii, colinde, rugăciuni – toate, ca o litanie a Crăciunului, au fost împărtăşite de micii artişti.

Am observat cu toţii bucuria extraordinară pe care le-a provocat-o vizita noastră. Rând pe rând au venit în faţa lui Moş Crăciun pentru a primi sacoşica cu daruri. Odată luată, scoteau fiecare lucru pus de noi în ea şi se minunau uitându-se cu satisfacţie unul la altul.

A fost o lecţie pentru fiecare dintre noi. Adesea, deşi avem mult mai mult decât au acei copii, ne plângem de puţinul nostru fără a reuşi să apreciem ceea ce avem.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această ocazie pe care ne-a oferit-o de a face un bine şi sperăm ca gestul nostru să nu rămână fără ecou şi cei din jur să-şi întoarcă privirea către cei neajutoraţi.

 

Pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi: ALBUM FOTO


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.