Cuvântul Domnului

…ascultat

Lc 11,29-32

„În acel timp, văzând că mulţimile se strângeau în jurul lui, Isus a început să spună: „Generaţia aceasta este o generaţie perfidă; ea cere un semn, dar nu i se va da alt semn, decât cel al profetului Iona. Căci după cum Iona a fost un semn pentru niniviteni, tot aşa şi Fiul Omului va fi un semn pentru această generaţie. Regina de la miazăzi se va ridica în ziua judecăţii alături de oamenii acestei generaţii şi-i va osândi, căci ea, de la marginile pământului a venit ca să asculte înţelepciunea lui Solomon; şi iată, aici este unul mai mare decât Solomon. Ninivitenii se vor ridica în ziua judecăţii alături de această generaţie şi o vor osândi, pentru că ei s-au întors la propovăduirea lui Iona; şi iată, aici este unul mai mare decât Iona.”

 

… meditat

Într-o biserică cu multe opere de artă am văzut un domn bătrân, care citea cufundat într-o carte. Încântătorul cor, care tocmai cânta despre gloria lui Dumnezeu, nu l-a abătut de la citirea sa. Am prins curaj şi l-am întrebat:

– Scuzaţi-mă, citiţi Biblia?

– Nu, citesc un ghid al operelor de artă.

Descrierea acelei clădiri impozante cu arta şi arhitectura sa i-a atras atenţia acelui bărbat. Ce trist! Cazul acesta nu este singur. Mulţi oameni sunt impresionaţi de lucruri secundare şi trec nepăsători pe lângă ceea ce este lucrul principal, pe lângă ceea ce a făcut Dumnezeu pe Golgota. Astăzi Cristos ne atrage și nouă atenția prin cuvântul adresat mulțimii să fim atenți la aspirațiile noastre, la prioritățile vieții noastre. Nu să urmărim excepționalul, miraculosul ci pe cel care e în stare să le ofere și pe acestea. Cristos e mai mare și decât Solomon și decât Iona și decât orice altă făptură de pe pământ. Către el trebuie să se îndrepte toată atenția și cinstea noastră. Pe el trebuie să-l primească orice om pentru a beneficia de mîntuirea sa.

Se întreba și ne întreabă și pe noi un autor creștin: „Pe cine îl admiri? Pe un fotbalist? Pe un miss univers? Pe un autor? Pe un om de știință? Admiră-i totuși pe toți, dar amintește-ți să nu laș să vorbească în zadar pe Acela care îi va judeca pe toți prin Cuvântul său!

Să privim la viața noastră și să descoperim care sunt schimbările de care avem nevoie și care ni le cere Cristos, acea convertire necesară pentru pentru a fi în comuniune deplină cu el. Fără o convertire sinceră a inimii toate celelalte fapte de pocăință rămân sterile.

Doamne zguduie-ne din toropeala noastră și fă-ne să simțim urgența convertirii și a reconcilierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.