De obicei, astăzi oamenii dacă întâlnesc pe cineva pentru afaceri sau diferite treburi, oferă şi primesc cărţi de vizită. Prin cartea de vizită putem afla bine meseria, numele, poziţia lui la firmă şi adresa. Bineînţeles, prin cartea de vizită putem cunoaşte cine este el, dar nu e suficient doar atât pentru a cunoşte ce fel de om este el. Noi familiarizați în ale calculatorului, dacă ar fi să facem o carte de vizită lui Isus ce am nota pe ea? Consider că nu ar fi o misiune prea grea de îndeplinit. Răsfoind numai evanghelia după Ioan, descoperim o mulțime de imagini prin care Isus se autodefineşte: Eu sunt Cuvântul; Eu sunt Lumina; Eu sunt Calea; Eu sunt Adevărul; Eu sunt Viaţa; Eu sunt Învierea; Eu sunt uşa şi iată astăzi în evanghelie, Eu sunt Păstorul cel bun.

Într-adevăr, Isus Cristos este Mesia cel făgăduit, trimis de Dumnezeu, este singura cale care duce la Dumnezeu, El este Păstorul cel bun, care Şi-a dat viaţa pentru oi.

Biblia ne explică relaţia dintre Isus şi noi ca o relaţie dintre păstor şi oaie. Oaia are nevoie neapărat de păstor. Oaia are nevoie de grija păstorului pentru că relaţia dintre păstor şi oaie este o relaţia inseparabilă. Oaia este foarte slabă, nu are dinţi ascuţiţi ca tigrul, nu are coarne asemenea caprei, nu are venin ca vipera, nici nu are picioarele lungi ca antilopa. În situaţie de criză, adică atunci când este atacată de un animal sălbatic, ea nu poate ține dușmanul la distanță, nu poate fugi şi nici nu se poate salva. Astfel oaia are nevoie de păstor şi de călăuzirea păstorului. Am putea spune că oamenii sunt la fel ca oile. Oare nu de multe ori ne simțim și noi sensibili, neajutorați și vulnerabili?

Vă invit ca în aceste câteva momente, să-L descoperim pe Isus ca Păstorul nostru şi să devenim oile Lui bune. De ce Isus este Păstorul Cel Bun? Care sunt caracteristicile Păstorului Cel Bun?

În primul rând, Păstorul Cel Bun cunoaşte oile Sale: știe că ele pot fi negre, albe, galbene, nervoase, iritabile, mâncăcioase, leneşe, care dau bătaie de cap. A cunoaşte înseamnă a ști personalitatea, caracterul, integritatea, virtuţile şi viciile oii, a înţelege situaţia fiecăreia. Astfel, Isus este Păstorul cel bun pentru că El ne cunoaşte foarte bine şi e gata să ne ajute. Din când în când unii poate se întreabă: „Cum ne cunoaşte Dumnezeu pe fiecare din noi atunci când suntem atât de mulţi oameni în lume? Oare Dumnezeu cunoaşte situaţia şi lacrimile mele?” Nu uitaţi un lucru că Dumnezeu şi Păstorul cel bun Isus ne cunosc foarte bine. Și am să vă dau un exemplu relatat tot în evanghelie. Vă aduceți aminte poate că atunci când Isus trecea prin cetatea Ierihonului, Zacheu s-a suit într-un Sicomor să-L vadă pe Isus. Zacheu nu L-a văzut pe Isus niciodată, dar de sub copac Isus l-a chemat: Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi vreau să intru în casa ta. Isus a cunoscut rana inimii lui Zacheu şi îi ştia şi numele. Zacheu s-a convertit în faţa lui Isus și Isus i-a oferit mântuirea.

Isus te cunoaşte foarte bine şi are putere să rezolve problema ta. Isus cunoaşte greşelile, nelegiuirile, fărădelegile, tristeţea şi rănile noastre, cunoaşte problema vieţii noastre. Astăzi multă lume plânge datorită singurătăţii şi neînţelegerii gândind că n-are pe nimeni care să-i înţeleagă. Lui Isus i s-a făcut milă de noi. De aceea numai El ne ajută, ne mângâie şi ne dă o nădejde vie în împărăţia lui Dumnezeu, o împărăție plină de pace, de liniște, de fericire…

În al doilea rând, Păstorul Cel Bun merge înaintea oilor: „oile ascultă glasul si îl urmează”. Ce frumos!!! Păstorul Cel Bun nu constringe, nu obligă oile într-o direcție s-au alta, am putea spune că le himnotizează, le câștigă și le conduce cu bunătatea si iubirea sa! Păstorul fals nu merge înaintea oilor, ci în spatele oilor şi le bate cu picioarele, ca o minge de fotbal. Păstorul bun merge înaintea oilor şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul. Isus ne-a dat multe exemple bune: exemplul smereniei, blândeţii, dragostei, slujirii şi sacrificiului. Isus a iubit fiecare suflet. Stau și mă întreb de ce mai sunt încă mulți oameni însensibili față de atâta binefacere primită din partea lui Cristos, Păstorul Cel Bun și nu au curajul să-l urmeze cu fidelitate???

În al treilea rând, Păstorul cel bun oferă siguranța, viața veșnică. Viaţa noastră trupească este muritoare şi se va întoarce în pământ, dar Isus este viaţa veşnică. Deci cine crede în El nu va muri niciodată, ci va trăi o veşnicie.

Un băiat a avut hemoragie şi când a fost operat a primit prin perfuzie sânge infectat cu SIDA. Băiatul acesta ştia că va muri, dar a trăit cu bucurie şi fericire. Înainte de a muri, mulţi oameni l-au vizitat la spitalul şi i-au dat fel şi fel de cadouri. Numai tatăl stătea la căpătâiul băiatului plângând amar: dragul meu! iartă-mă, eu n-am putut face nimic pentru tine. Băiatul a zis: Tata, tu mi-ai dat cel mai mare cadou. Tu m-ai ajutat să-L cunosc pe Isus ca Păstorul şi mântuitorul meu. Datorită ajutorului tău am început să mă duc la biserică şi am crezut în Isus Cristos şi am primit de la El viaţa veşnică, tată nu voi muri ci voi trăi alături de El. Cristos ne oferă această garantie, ne oferă această liniștea, această pacea sufletească. Chiar și atunci când îmbrățișăm crucea, Cristos ne este alături și ne oferă această garanție că după ea urmează veșnicia fericită.

Isus ne-a dat viaţa, care este datoria noastră?

Unu, noi trebuie să-l recunoaştem drept Păstorul nostru cel bun şi că suntem slabi și vulnerabili asemenea unei oi.

Doi, datoria noastră este să mergem după Isus pas cu pas, ca o oaie care merge după păstor. Când oile merg după păstor, atunci păstorul le conduce în păşuni verzi şi la ape liniştite. Din păcate, atăzi, în staulul lui Cristos sunt și mulți berbeci și multe oi încăpățânate și îndărătnice. Sunt oi care se cred mai deștepte decât Păstorul lor și parcă fac dinadins numai în turmă să nu stea. Pentru mulți apartenența la turmă e mai mult o îngrădire a libertății decât un spațiu sigur unde fiecare își găsește pacea și liniștea.

Trei, datoria noastră e să ascultăm glasul Păstorului Isus. Noi ştim că oaia fără păstor este total neputincioasă. Să privim la Isus şi să ne încredinţăm viaţa Lui. Eşti gata să-l recunoăti pe Cristos drept păstorul cel bun? Eşti gata să mergi după Isus? Eşti gata să auzi glasul lui Isus? Isus este Păstorul cel bun şi tu eşti oaia Lui bună?

Să ne deschidem inimile lui Cristos Păstorul nostru pentru a avea o viață sigură, puternică, o viață plină de binefaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.