Cuvântul Domnului

…ascultat

Mt 7,7-12

 

„În acel timp, Isus a spus ucenicilor săi: „Cereţi şi vi se va da, căutaţi şi veţi afla, bateţi şi vi se va deschide. Căci cine cere primeşte, cine caută găseşte, iar celui care bate i se deschide. Cine dintre voi este omul acela, care atunci când fiul său îi cere pâine, îi dă o piatră? Sau, când îi cere peşte, îi dă un şarpe? Dacă voi, aşadar, răi cum sunteţi, ştiţi să daţi lucruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor care i le cer? Orice voiţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei: aceasta este Legea şi Profeţii”.”

 

… meditat

Un pasionat călător scria în jurnalul său: “în timpul unei drumeţii pe munte, am zărit un vârf care părea să fie numai la câţiva kilometri depărtare, aşa că ne-am îndreptat spre el. Până am ajuns sus, ne-am folosit toată apa. Întoarcerea noastră a fost, din fericire, la vale, dar nu am găsit nici măcar un firicel de apă din care să ne potolim setea ce nu ne dădea pace. Am petrecut trei ore tânjind după apă, şi nu ne-am mai gândit la altceva decât la cât de minunat e să avem ceva de băut”.

Ne petrecem o bună parte din viață dorind și cerând una sau alta altor personae care au mai mult sau care știu mai mult decât noi. Cerem, pentru că avem nevoie. Aceasta este, uneori, unica posibilitate de a avea legături cu ceilalți. Dacă nu am cere niciodată nimic, am ajunge într-un fel de gol și de falsă și sărăcăcioasă autosuficiență. A cere și a da: între acești parametrii se desfășoară cea mai mare parte a vieții și a existenței noastre.

Aşa cum setea fizică este modul în care corpul îţi spune că ai nevoie de apă, în lăuntrul tău există o sete spirituală pe care numai Dumnezeu o poate stinge. Cristos ne stimulează să intensificăm cererea noastră pentru a putea primi darul lui Dumnezeu, să batem cu mai multă insistență pentru a ni se răspunde, să-l căutăm din toata inima pentru că „Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (Ier 29,13). Să fim și noi însetați de Dumnezeu, dornici de a intra în comuniune cu el.

Avem nevoie să ne amintim de valoarea rugăciunii dar și de calitatea ei, să ne amintim că nu e o rușine să stai în genunchi, cu mâinile împreunate și să te rogi. Spunea frumos Petre Țuțea: „Poarta spre Dumnezeu este credința, iar forma prin care se intră la Dumnezeu e rugăciunea. Gândită creștin, rugăciunea ne arată că umilința înalță și nu îl coboară pe om.

Să folosim calea rugăciunii pentru a ne apropia de El ca astfel, în orice împrejurare a vieții, să avem parte de binecuvântarea sa.

Doamne ajută-ne să descopreim în rugăciune bucuria de a fi fii Tăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.