- În seara aceasta, la ora 19:00, corul Viventi va susține în catedrala istorică concertul de muzică sacră intitulat „La umbra Crucii”.
- Întrucât anul acesta ziua de 25 martie este în cadrul Săptămânii Sfinte, sărbătoarea Buneivestiri este transferată pe data de 8 aprilie.
- Luni seara după Sfânta Liturghie vă invităm în catedrală la un moment special de meditare a Pătimirii Domnului intitulat: „De la privitor la participant – Exerciții de contemplație a Pătimirii Domnului”.
- Marți, 26 martie, vom vizita bolnavii pentru spovada și împărtășania de Paști.
- Marți va avea loc și Calea Sfintei Cruci pe Dealul Cetățuia animată de tinerii din orașul nostru. Procesiunea va începe la ora 20.00 de la intersecția bld. Poitiers cu strada Cetățuia. La ora 19.15 se va pleca cu autobuzele din parcarea din fața Palatului Culturii.
- Miercuri dimineață la ora 10:30 se va celebra Liturghia Crismei cu toți preoții din dieceză. Vă invităm să participați la această sărbătoare a preoției lui Cristos.
- Paștele este o sărbătoare ce cuprinde trei zile: începe cu Liturghia Cinei Domnului, joi seară, și continuă cu celebrările din Vinerea Sfântă, Sâmbăta Sfântă și Duminica Învierii. De aceea vă invităm să participați în fiecare zi la celebrările care întăresc comuniunea noastră cu Cristos.
PROGRAMUL CELEBRĂRILOR DIN SĂPTĂMÂNA MARE:
– Joia Sfântă: la ora 18:00, Liturghia Cinei Domnului. După Liturghie va urma adorația Preasfântului Sacrament animată de către copii și toți credincioșii la ora 20:00, de către tineri la ora 21:00, de către persoanele consacrate la ora 22:00 și de către preoții de la Episcopie la ora 23:00.
– Vinerea Sfântă: la ora 18:00, Celebrarea Pătimirii Domnului;
– Sâmbăta Sfântă: la ora 22:00, Liturghia Învierii Domnului.
PROGRAMUL SPOVEZILOR DIN SĂPTĂMÂNA MARE:
– Luni, marți și miercuri: începând cu ora 17:30;
– Joi: începând cu ora 16:00;
– Vineri și sâmbătă: începând cu ora 8:00 până la ora 20:00.
Vă invităm în Vinerea și Sâmbăta Sfântă, dimineața la ora 7:30, să celebrăm împreună rugăciunea de dimineață a Bisericii, Oficiul Lecturilor și Laudele, urmată de Sfântul Rozariu.
Lumânările de Paști pot fi procurate fie la ieșirea din biserică fie la biroul parohial.