1. Astăzi este Ziua Mondială a Săracilor. Mesajul papei Francisc pentru această zi are în centrul său versetul din cartea lui Tobia: „Nu-ţi întoarce faţa de la niciun sărac”. De fapt, când suntem în faţa unui sărac, nu putem să ne întoarcem privirea în altă parte, pentru că ne-am împiedica pe noi înşine să întâlnim faţa Domnului Isus. Ne rugăm ca familia noastră parohială să găsească căi concrete de a fi aproape de orice tip de sărăcie ar experimenta semenii noștri.
  2. Pe lângă acest mod de a trăi Ziua Săracilor, Centrul Caritas vă invită să vă opriți la standul cu obiecte specifice Crăciunului. Donațiile dumneavoastră vor fi direcționate către beneficiarii principalelor domenii de activitate ale Asociației Centrului Diecezan Caritas Iaşi. După Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va avea loc în curtea catedralei acțiunea „Un milion de stele” organizată pentru a ne ajuta să ne deschidem inimile spre cei aflați în suferință.
  3. Miercuri, 22 noiembrie, o sărbătorim pe sfânta Cecilia, ocrotitoarea muzicii bisericești. La sfânta Liturghie de seară, care va fi prezidată de PS Iosif Păuleț, sunt invitați să participe toți membrii corurilor care au susținut de-a lungul anului cântările de la Liturghia duminicală de la ora 8:00, transmisă la radio Iași. Tot miercuri, la ora 19:00, vă invităm în catedrala istorică la Lectio Divina cu evanghelia duminicii următoare.
  4. Joi, 23 noiembrie, la ora 16:00 va avea loc o ediție specială a Clubului Seniorilor: grupul caritativ Sfântul Vincențiu de Paul organizează pentru seniorii parohiei o masă în amintirea tuturor răposaților noștri. Invităm așadar cât mai mulți seniori la acest praznic și moment de rugăciune.
  5. Vineri, 24 noiembrie, la ora 19:00, tinerele familii sunt așteptate la o întâlnire cu tema „Cum comunicăm în relația de cuplu”. În timpul întâlnirii copiii vor avea parte de un program special dedicat lor.
  6. Duminica viitoare, 26 noiembrie, celebrăm Solemnitatea Cristos, Regele Universului. Este ultima duminică din acest an liturgic și dorim să îi mulțumim Mântuitorului pentru toate darurile și binefacerile primite. Vom organiza adorația euharistică în felul următor:

10.15-10.45 – copiii și părinții;

12:00-13:00 – credincioşii care rămân după Sfânta Liturghie;

13:00-14:00 – persoanele consacrate;

14:00-15:00 – seminariştii;

15:00-16:00 – adolescenții și tinerii.

7. În solemnitatea lui Cristos Rege sărbătorim și Ziua Mondială a Tineretului. Pe lângă momentul de adorație, tinerii sunt așteptați și la sfânta Liturghie de la ora 16:00 care va fi celebrată de către episcopul nostru Iosif Păuleț.

  1. Colecta de duminica viitoare va fi pentru seminariile diecezane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.