1. Ieri, 31 decembrie, a trecut la cele veșnice papa emerit Benedict al XVI-lea. În aceste zile suntem invitați să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să îl răsplătească cu viața veșnică pentru tot binele făcut Bisericii prin slujirea pontificatului său dintre anii 2005-2013. Luni, 2 decembrie, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la ora 18.00 se va face un Requiem pentru odihna sa veșnică, iar joi, 5 ianuarie, în ziua înmormântării sale toate clopotele bisericilor catolice din dieceza noastră vor bate în memoria lui la ora 12.00.

 

  1. Mâine, 2 ianuarie, începem sfințirea caselor conform programului afișat. Dorim să ne rugăm împreună cu toți membrii familiei, sau cu cât mai mulți posibil și să cerem binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an. Cine este dispus să ne susțină și anul acesta prin dirijarea celor două procente din impozitul pe salariu sau pensie către parohia noastră, este rugat să completeze formularul pe care îl găsiți în plic și să îl dea preotului care ajunge cu sfințirea casei sau să îl aducă la biroul parohial. Credincioșii care nu aparțin parohiei noastre dar doresc să susțină în acest mod activitățile noastre educative și caritative pot să obțină formularul de la ieșirea din biserică sau de la biroul parohial. Vă mulțumim!

 

  1. Vineri, 6 ianuarie, vom celebra solemnitatea Epifaniei Domnului. Fiind o sărbătoare de poruncă, Sfintele Liturghii vor fi ca duminica: 8:00, 9:15, 11:00, 16:00 și 18:00. La toate liturghiile va fi sfințită apa.

 

  1. Duminica viitoare, 8 ianuarie, vom celebra sărbătoarea Botezul Domnului prin care se încheie timpul Crăciunului și se deschide Timpul de peste An. Vom comemora botezul nostru prin stropirea cu apă sfințită și reînnoirea făgăduințelor de la Botez.

 

  1. Foarte mulți credincioși catolici se bucură de transmisiunile radioului diecezei noastre Ercis fm, care sunt difuzate în mare parte și pe postul de televiziune Angelus Tv. Aceste transmisiuni sunt posibile și prin susținerea dumneavoastră financiară care se concretizează prin ofertele pe care le faceți în mod obișnuit la cutia de donații Ercis fm de la intrarea în catedrală. În acest an, puteți sprijini acest radio făcând o donație benevolă și cu ocazia sfințirii caselor și a vizitei pentru binecuvântarea familiilor.

VĂ DORIM UN AN NOU 2023 BINECUVÂNTAT DE DOMNUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.