1. Începem astăzi Adventul, un timp special de așteptare și convertire pentru a trăi cu suflete purificate marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Convertire înseamnă întoarcere cu iubire către Dumnezeu și către aproapele. Pentru a ne întoarce spre Dumnezeu vă propunem în acest an pastoral dedicat Duhului Sfânt ca la Liturghia din fiecare seară să descoperim cum putem deveni prieteni ai Duhului Sfânt. De asemenea pentru a marca mai bine așteptarea Crăciunului vă invităm în fiecare dimineață la ora 7.10 pentru a cânta Rorate și a ne ruga Laudele.
  2. Pentru a ne întoarce cu iubire către aproapele vă propunem în acest Advent să susțineți financiar proiectul de a amenaja la subsolul catedralei noi un spațiu special dedicat copiilor, adolescenților și tinerilor. Dorim ca de Crăciun să oferim tinerelor vlăstare ale comunității noastre un oratoriu, adică un loc în care să se simtă primiți, să se poată juca împreună și să crească în bucuria de a crede. Imagini cu oratoriul sunt atât la afișiere cât și la cutia cu oferte special dedicată acestui proiect de la intrarea în catedrală. La finalul Adventului vă vom informa cu privire la suma strânsă din donațiile dumneavoastră.
  3. Preasfințitul Iosif Păuleț va ține în Advent în fiecare miercuri seară în Catedrala Adormirea Maicii Domnului de la ora 19.00 o cateheză plecând de la tema noului an pastoral: „Uniți în Duhul Sfânt”. Vă așteptăm să luați parte la aceste cateheze pentru a vă simți părtași la viața Bisericii noastre.
  4. Colecta de duminica trecută, pentru seminariile diecezane, a însumat 8860 lei. Vă mulțumim pentru susținerea dumneavoastră statornică și generoasă atât material-financiară cât și spirituală.
  5. Tinerii din Acțiunea Catolică au pregătit și anul acesta coroane de Advent. Donațiile dumneavoastră vor fi folosite pentru a aduce în prag de sărbători un strop de fericire și speranță celor care au o situație financiară mai precară.
  6. Pentru a trăi acest Advent cât mai bine vă recomandăm și calendarul special de Advent al părinților franciscani. La ieșirea din biserică veți găsi acest Itinerar de Advent ce propune în fiecare zi o meditație la Evanghelia zilei, o istorioară și o imagine. Costul unui exemplar este de 12 lei.

Advent binecuvântat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.