1. Celebrând astăzi Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului îi mulțumim pentru toate darurile și binefacerile primite. Ne vom manifesta recunoștința și prin participarea la adorația euharistică în felul următor:

10.15-10.45 – copiii și părinții

12:00-13:00 – credincioşii care rămân după Sfânta Liturghie;

13:00-14:00 – persoanele consacrate;

14:00-15:00 – seminariştii;

15:00-16:00 – adolescenții și tinerii.

 

  1. Un alt mod foarte frumos de a trăi această sărbătoare este participarea la concertul de muzică sacră oferit în această seară la ora 19:00 de către Corul mare al Catedralei. Vă așteptăm cu drag la darul pe care coriștii noștri îl vor face lui Cristos, Regele și comunității noastre.

 

  1. Astăzi este Ziua Mondială a Tineretului. Evenimentul va fi celebrat azi în catedrală prin Sfânta Liturghie a tinerilor de la ora 16.00 care va fi prezidată de către PS Iosif Păuleț. În acest an papa Francisc îi invită pe tineri să parcurgă un drum împreună cu Fecioara de la Nazaret care, imediat după Buna-Vestire, „ridicându-se, s-a dus în grabă” (Lc 1,39) pentru a merge s-o ajute pe verişoara sa Elisabeta. Sfânta Maria devine imagine a Bisericii pe cale, Biserica aceea care iese şi se pune în slujire, Biserica purtătoare a Veştii Bune!

 

  1. Marți, 22 noiembrie, este cinstită memoria sfintei Cecilia, ocrotitoarea cerească a muzicii bisericești. La sfânta Liturghia de seară, care va fi prezidată de PS Iosif Păuleț, sunt invitați să participe toți membrii corurilor care au susținut de-a lungul anului cântările de la Liturghia duminicală de la ora 8:00, transmisă la radio Iași. La această celebrare vor fi pomeniți și toți coriștii răposați.

 

  1. Duminica viitoare, 27 noiembrie, va fi prima duminică din Advent. Începem, așadar, un nou an liturgic, o nouă posibilitate de a ne bucura de iubirea lui Dumnezeu și de a crește în credință. Începând cu sfânta Liturghie de sâmbătă seară, vom binecuvânta coroanele de Advent și vom aprinde lumânarea primei duminici.

 

VĂ DORIM TUTUROR O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.