1. Astăzi este Ziua Mondială a Săracului. Sfântul Părinte ne adresează invitația de a ţine privirea îndreptată spre Isus, „care, pentru voi, deşi era bogat, s-a făcut sărac pentru ca, prin sărăcia lui, voi să vă îmbogăţiţi” (2Cor 8,9). Astfel vom crește în adevărata solidaritate care înseamnă „a împărtăşi puţinul pe care-l avem cu aceia care nu au nimic, pentru ca nimeni să nu sufere”.

 

  1. Pe lângă acest mod de a trăi Ziua Săracului, Centrul Caritas vă invită să vă opriți la standul de obiecte specifice Crăciunului de afară. Donațiile dumneavoastră vor fi direcționate către copiii beneficiari ai proiectelor Centrului Don Bosco. După Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va avea loc în curtea catedralei acțiunea „Un milion de stele” organizată pentru a ne ajuta să ne deschidem inimile spre cei aflați în suferință.

 

  1. Duminica viitoare, 20 noiembrie, celebrăm Solemnitatea Cristos, Regele Universului. Este ultima duminică din acest an liturgic și dorim să îi mulțumim Mântuitorului pentru toate darurile și binefacerile primite. În același timp dorim să îl invocăm pe Regele păcii pentru ca oamenii să se deschidă la gânduri de pace și reconciliere. Pentru aceste intenții vom organiza adorația euharistică în felul următor:

 

10.15-10.45 – copiii și părinții

12:00-13:00 – credincioşii care rămân după Sfânta Liturghie;

13:00-14:00 – persoanele consacrate;

14:00-15:00 – seminariştii;

15:00-16:00 – adolescenții și tinerii.

 

În acest an organizăm în plus o noapte de veghe cu adorație euharistică în Catedrala istorică începând de sâmbătă seara, ora 19:00 până duminică dimineață, ora 7:00. Pentru o bună organizare vă invităm să vă înscrieți pe lista de la biroul parohial la ora la care doriți să veniți pentru adorație.

 

  1. Corul mare al Catedralei ne invită duminica viitoare la ora 19:00 la un concert de muzică sacră ce va avea loc în catedrala Sfânta Maria Regină. Vă așteptăm cu drag la darul pe care coriștii noștri îl vor face lui Cristos Regele și comunității noastre.

 

  1. În solemnitatea lui Cristos Rege sărbătorim și Ziua Mondială a Tineretului. Tinerii sunt așteptați la sfânta Liturghie de la ora 16:00 care va fi celebrată de către episcopul nostru Iosif Păuleț.

 

  1. Colecta de duminica viitoare va fi pentru seminariile diecezane.

 

O săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.