1. La inițiativa Sf. Părinte, Papa Francisc, duminica viitoare 24 iulie în întreaga lume va fi sărbătorită cea de-a doua ediție a Zilei mondiale a bunicilor și a persoanelor vârstnice. Această zi a fost aleasă întrucât este apropiată de comemorarea bunicilor lui Isus, adică a sfinților Ioachim și Ana din ziua de 26 iulie. Există două modalități de a participa în mod activ la această zi: rugăciunea pentru bunici și bătrâni la Sfânta Liturghie precum și vizitarea bătrânilor singuri. De aceea duminica viitoare la toate Sfintele Liturghii ne vom ruga în manieră specială pentru bunici și persoanele în vârstă. Biserica acordă o indulgență plenară pentru cei care vor vizita bătrânii singuri în zilele apropiate de 24 iulie.
  2. In perioada 5-7 august se organizează o ieșire la munte cu tinerii din parohia noastră in zona Bucovinei și Cheile Bicazului. Pentru înscrieri sunteți rugați să consultați pagina de Facebook a parohiei sau să luați legătura cu pr. Eduard David.
  3. Sâmbătă, 6 august, în parohia Nicolae Bălcescu se va desfășura cea de-a 7-a ediție a Întâlnirii Diecezane a Familiilor. Este un moment deosebit de folositor pentru viața de familie și o bună ocazie de a promova valorile familiei creștine, de aceea îndemnăm pe cât mai multe familii să ia parte la această întâlnire. Familiile din parohia noastră care doresc să participe sunt invitate să ne anunțe la biroul parohial.
  4. Așa cum ați aflat din presă perioada recenzării s-a prelungit până pe data de 24 iulie. Pe saitul diecezei noastre ercis.ro ni se propun 5 motive importante pentru a ne recenza: 1. Ne afirmăm identitatea de creştini catolici în mod public; 2. Dăm o mână de ajutor Bisericii Catolice din România pentru a se afirma în spaţiul public. 3. Susţinem Biserica Catolică în proiectele sale. 4. Şi credincioşii catolici plecaţi din ţară contează. 5 Este o datorie civică şi morală. Din aceste motive vă invităm să profitați de prelungirea perioadei de recenzare pentru a vă afirma identitatea de creștini catolici români.

 

Să aveți o duminică și o săptămână binecuvântate

iar celor care pleacă sau sunt în concediu: odihnă plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.