1. Astăzi, când celebrăm a 2-a Zi Mondială a Bunicilor și a Bătrânilor, suntem chemați să cunoaștem mesajul Papei Francisc cu această ocazie și mai ales să dăm curs invitației sale: „Va invit să anunțați această zi în parohiile și comunitățile voastre; să mergeți ca să-i vizitați pe bătrânii mai singuri, acasă sau în reședințele unde sunt oaspeți. Să facem în așa fel încât nimeni să nu trăiască această zi în singurătate. A avea pe cineva de aşteptat poate schimba orientarea zilelor celui care nu mai aşteaptă nimic bun de la viitor…. Vizita la bolnavii singuri este o faptă de milostenie din timpul nostru!” Biserica oferă posibilitatea de a dobândi indulgența plenară pentru credincioșii care, îndeplinind condițiile obișnuite, vor vizita în aceste zile pe bătrânii singuri.
  2. La ieșirea din catedrală veți găsi și rugăciunea bunicilor și a bătrânilor împreună cu icoana Sfinților Ioachim și Ana, bunicii lui Isus. Vă invităm să luați o astfel de iconiță pentru dumneavoastră sau pentru bunicii și bătrânii pe care îi veți vizita în aceste zile.
  3. Preasfințitul Iosif Păuleț, ținând cont de necesitățile pastorale ale parohiei catedralei a numit un nou părinte vicar pentru comunitatea noastră. Este vorba despre părintele Valeriu Bălan, slujește ca vicar pana la 1 august în parohia Fericitul Ieremia din Bacău. Îi vom spune bun venit și pastorație rodnică la Sfintele Liturghii din prima duminică a lunii august.

 

 

Vă dorim o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.