1. Astăzi este a 56-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale și totodată Ziua Presei la nivel diecezan. Colecta care se face în toate bisericile din dieceză va fi destinată susținerii proiectelor ERCIS Media și în special Radio ERCIS FM. Vă invităm mai ales să semnați la ieșirea din catedrală o petiție pentru a susține cererea ErcisFM de a obține frecvențe în zonele Bacău, Suceava, Galați și Tecuci.
  2. Marți, 31 mai, vom celebra Vizita Sfintei Fecioare Maria la vara sa Elisabeta. Întrucât este ultima zi din luna dedicată Maicii Domnului rugăciunea mariană de la ora 17:15 se va desfășura la grota Maicii Domnului din curtea catedralei.
  3. Miercuri, 1 iunie, aniversăm 3 ani de la vizita istorică a Sfântului Părinte papa Francisc la Iași. Sfânta Liturghie de la 18:00 va fi prezidată de către Episcopul Iosif Păuleț și va fi un prilej important de a aprofunda mesajul Sfântului Părinte pentru Biserica noastră locală. Vă invităm cu drag să participați la acest eveniment.
  4. Vineri 3 iunie și sâmbătă 4 iunie sunt prima vineri și sâmbătă din lună. Vom continua devoțiunile în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus și a Inimii Neprihănite a Mariei iar vineri vom vizita bolnavii.
  5. Sâmbătă 4 iunie la ora 14.00 va avea loc în catedrala Adormirea Maicii Domnului o nouă întrunire a Grupului Sinodal Parohial. Îi așteptăm pe toți credincioșii, tineri și adulți, care doresc să aprofundeze apartenența lor la marea familie a Bisericii.
  6. Sâmbătă, 4 iunie, după sfânta liturghie de seară vă invităm să luați parte la Veghea de rugăciune în vederea pregătirii solemnității Coborârii Duhului Sfânt, Rusaliile.
  7. Duminica viitoare, 5 iunie, vom celebra sărbătoarea Rusaliilor, care încheie Timpul Pascal. În parohia Sf. Anton din Iași preasfințitul Iosif Păuleț va conferi sacramentul Mirului.
  8. În această săptămână catedrala noastră va fi gazda a două concerte deosebite de muzică religioasă: marți, 31 mai, la ora 19:30 va avea loc Concertul pentru pace al Coralei Universitas a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar duminică, 4 iunie la ora 19:30 Concertul coral religios al coralei bărbătești din Iași Cvartson. Vă invităm cu bucurie la ambele concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.