1. Pe data de 1 mai 1990 a primit hirotonirea episcopală mons. Petru Gherghel. La 32 de ani de la acest moment important pentru viața diecezei noastre îi dorim episcopului emerit de Iași belșug de haruri și binecuvântare din partea lui Cristos, Bunul și Veșnicul Păstor.
  2. Astăzi se încheie acțiunea Cutia Speranței. Sunteți invitați să puneți în această cutie ceea ce ați dorit să oferiți pentru copiii din misiunile diecezei noastre din Africa și America Latină. De asemenea puteți aduce și la biroul parohial.
  3. Am început această frumoasă lună mai închinată în mod cu totul special cinstirii Preacuratei Fecioare Maria. În fiecare zi, la ora 17:15, se va recita sfântul rozariu iar apoi vom cânta litaniile lauretane.
  4. Miercuri, 4 mai, începe novena de rugăciune către Sfânta Fecioară Maria, Tămăduitoarea Bolnavilor, ca pregătire pentru Ziua Bolnavului stabilită în dieceza noastră pe data de 13 mai, zi în care este amintită Sfânta Fecioară Maria de la Fatima. Anul acesta Pelerinajul bolnavilor de la Cacica va fi sâmbătă 14 mai.
  5. Joi, 5 mai, tinerii ne invită la o oră de adorație după Sfânta Liturghie de la ora 18.00.
  6. Vineri 6 mai și sâmbătă 7 mai sunt prima vineri și prima sâmbătă a lunii mai. Vom face devoțiunile obișnuite către Preasf. Inimă a lui Isus și către Inima Neprihănită a Mariei, iar vineri vom vizita bolnavii.
  7. Sâmbăta viitoare, 7 mai, va avea loc aici la catedrală Ziua Tineretului la nivel decanal. Sunt așteptați tineri din toate parohiile decanatului de Iași la programul care se va desfășura între ora 9:30 și 15:30. Sunt așteptați să participe tinerii de peste 14 ani care doresc să se bucure de o sărbătoare a tinereții și de mesajul acestei Zile a tineretului: .”Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39).
  8. Duminica viitoare, 8 mai este cinstită memoria Fericitului Ieremia Valahul, iar parohia din Tomești ne invită la sărbătoarea hramului comunității care va avea loc la ora 11.00

9.-A apărut numărul pe luna mai al revistei Lumina creștinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.