1. La începutul Postului Mare am anunțat că anul acesta vom avea parte de o săptămână de Misiuni Populare Parohiale între 3-9 aprilie, înainte de Săptămâna Sfântă și de Paște. O imagine frumoasa a Paștelui este grâul verde, proaspăt încolțit, metaforă a lui Isus Cristos care învie din mormânt. De aceea și imaginea misiunilor noastre parohiale va fi spicul de grâu, care deja dă rod în viețile noastre. Părintele iezuit Marius Taloș a dorit să intituleze misiunile la catedrală „Săptămâna de re-creare prin simplificare”. Vom avea așadar parte de o săptămână în care să ne lăsăm re-creați de Dumnezeu căutând simplitatea în modul nostru de a crede și de a iubi. Pentru a ne pregăti spiritual pentru Săptămâna de re-creare vom începe vineri 25 martie o novenă specială la Duhul Sfânt pe care o vom recita după Sfintele Liturghii.
  2. Astăzi după Sfânta Liturghie veți primi de la voluntari fluturași cu imaginea și programul Misiunilor. Îndrăznim să vă adresăm două provocări: prima provocare este a de a lua doi fluturași, unul pentru dumneavoastră și altul pentru o persoană sau familie care credeți că s-ar bucura să participe la acest eveniment. A doua provocare: zilele de misiuni nu vor consta doar în Liturghia cu predică din fiecare seară ci sunt gândite să vă ofere o autentică experiență spirituală pe parcursul unei întregi zile. Vă provocăm să vă oferiți cel puțin o zi de re-creere spirituală! De altfel, dacă statul ne oferă o zi liberă în cazul în care ne autorecenzăm prin internet și ne afirmăm identitatea noastră civică, de ce nu ne-am putea oferi și noi o zi liberă pentru a ne redescoperi identitatea de fii ai lui Dumnezeu?
  3. În perioada 14 martie – 17 iulie 2022 se desfășoară în România Recensământul Populației și al Locuințelor. Participarea cetățenilor la recensământ și completarea chestionarului de recenzare este obligatorie prin lege. Îndemnăm participarea tuturor credincioșilor la această acțiune, deoarece rezultatele recensământului vor avea un impact important asupra comunității romano-catolice din țara noastră. Recensământul se va desfășura în două etape, mai întâi faza de autorecenzare, pe internet (14 martie – 15 mai 2022), iar apoi prin interviuri față în față cu recenzorii Statului (16 mai – 17 iulie 2022).
  4. Vineri, 25 martie, vom celebra solemnitatea Buneivestiri a arghanghelului Gabriel către Sfânta Fecioară Maria. Sfintele Liturghii vor fi ca în zilele de lucru, dimineața la ora 6.30 și 7.30 și seara la ora 18.00.
  5. Duminica trecută, cu ocazia colectei speciale pentru Ucraina s-a strâns suma de 18992 de lei. Vă mulțumim în numele refugiaților pentru generozitate și susținere. . Tereza)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.