1.- Am început miercuri Postul Mare, un timp de har pentru viața noastră creștină. Vă invităm să participați cu generozitate la momentele de rugăciune din timpul Postului, mai ales la Sfintele Liturghii și la Calea Crucii. O modalitate concretă de a trăi rodnic Postul Mare este și meditarea în fiecare zi a Cuvântului lui Dumnezeu. În acest sens câțiva tineri din parohia noastră au redactat un Jurnal inspirat din Cuvântul Domnului care ne poate ajuta prin reflecții, imagini și poezie în apropierea zilnică de Dumnezeu și de aproapele. Puteți cumpăra acest însoțitor de călătorie pentru Postul Mare la ieșirea din catedrală.

  1. Sâmbăta viitoare, 12 martie, la ora 14.00 va avea loc prima întâlnire a grupului sinodal parohial. Toți credincioșii care doresc să participe într-o manieră mai intensă la viața parohiei și a Bisericii sunt invitați să participe la această întâlnire care se va desfășura în catedrala Adormirea Maicii Domnului.
  2. Tinerii din parohia noastră au pregătit coșulețe și buchete cu flori pentru ziua de 8 martie. Au oferit cu bucurie toată creativitatea și hărnicia lor, știind că sumele strânse în urma achiziționării lor vor fi îndreptate în scop caritabil pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Le puteți achiziționa pe platoul de la ieșirea catedralei.
  3. Ținând cont de situația tragică din țara noastră vecină și de situația refugiaților ucraineni din România, episcopul Iosif Păuleț a hotărât ca duminica viitoare, 13 martie, colectele de la Sfânta Liturghie să fie îndreptate către susținerea proiectelor concrete de ajutorare a refugiaților care ajung în România. De asemenea Centrul Caritas organizează și o colectă de alimente neperisabile și bunuri pentru refugiați. Acestea vor putea fi oferite începând cu ziua de luni la biroul parohial sau la depozitul Caritas de pe strada Sărărie nr. 135. O listă completă cu bunurile ce pot fi donate puteți găsi pe situl ercis.ro sau la afișierele catedralei.
  4. La ieșirea din catedrală găsiți și Cutia Speranței, un instrument prin care putem ajuta pe parcursul Postului Mare misionarii noștri din Africa și America Latină. Mai multe detalii găsiți în posterul de la afișiere.
  5. Cu prilejul zilei de 8 martie transmitem tuturor femeilor urarea de „La mulți ani” și le asigurăm o rugăciune specială prin mijlocirea Mamei noastre cerești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.