1. Corul Mare al parohiei noastre dorește să primească noi membri în rândul său pentru a anima și mai bine și mai frumos celebrarea Sfintei Liturghii. Îi invităm pe credincioșii care doresc să facă parte din cor să comunice acest lucru pr. Robert Râtan sau la biroul parohial.
  2. Miercuri, 2 martie, începem Postul Mare celebrând Miercurea Cenușii, zi de Post și de Abstinență. Programul Sfintelor Liturghii este cel din timpul săptămânii: 6:30, 7:30 și 18:00. La fiecare sfântă liturghie va fi impusă cenușa celor prezenți în semn de primire a invitației la convertire și la penitență.
  3. Înaintea situației tragice din Ucraina și ținând cont de îndemnul Sfântului Părinte papa Francisc și al episcopului nostru Iosif Păuleț suntem chemați să intensificăm în aceste zile rugăciunea pentru pace. Sfântul Părinte ne-a cerut să oferim pentru încetarea războiului postul și rugăciunea noastră din ziua de 2 martie, Miercurea Cenușii,. De aceea, alături de rugăciunile noastre personale, miercuri vom oferi și rugăciunea comunitară pentru pace începând cu ora 15.00 în catedrala noastră. Aceasta se va încheia prin Calea Sfintei Cruci de la ora 17.30 și Sfânta Liturghie de la 18.00.
  4. Pe toată durata Postului Mare, miercurea, vinerea și duminica la ora 17.30, înainte de Sfânta Liturghie de seară, vom face împreună Calea Sfintei Cruci. Ca și în alți ani am invitat un preot predicator pentru a ne ajută să ne deschidem inimile harului lui Dumnezeu și să ne convertim. Anul acesta pr. Iulian Robu, profesor și formator la Seminarul nostru din Iași, ne va ține meditații în fiecare miercuri și vineri seara plecând de la ultimele cuvinte ale lui Cristos de pe cruce. Către finalul Postului Mare, în săptămâna anterioară Săptămânii Sfinte, de pe 3 pe9 aprilie vom avea Misiuni Populare în parohia noastră, care vor fi ținute de părintele iezuit Marius Taloș.
  5. În fiecare joi din Postul Mare, Preasfințitul Iosif Păuleț va ține o cateheză cu teme legate de participarea tuturor la viața Bisericii și la sinodalitate. Cateheza va avea loc în catedrala Adormirea Maicii Domnului începând cu ora 19.00.
  6. Tinerii parohiei noastre, precum și voluntarii de la Centrul Diecezan Caritas au pregătit și anul acesta mărțișoare care vor fi vândute în scop caritabil. Centrul Caritas își propune să ajute în mod deosebit refugiații care vor ajunge în țara noastră. Le puteți achiziționa la ieșirea din biserică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.