1. Săptămâna aceasta am încheiat cu reprogramarea binecuvântării familiilor. A ajuns la final o autentică experiență de binecuvântare: Dumnezeu a binecuvântat cele peste 1230 de familii cărora le-am trecut pragul în aceste aproape 5 săptămâni, dar ne-a binecuvântat din belșug și pe noi cei 3 preoți care ne-am rugat împreună cu dumneavoastră. Ne-am simțit binecuvântați să întâlnim atât de mulți credincioși care, în ciuda vremurilor dificile, și-au deschis casele și inimile vizitei și rugăciunii noastre. Experiența binecuvântării caselor a fost într-adevăr una încărcată, dar în același timp frumoasă. Ne-a plăcut în mod deosebit faptul că foarte multe familii au dorit să fie împreună, semn că prețuiesc prezența noastră dar și momentul de rugăciune. Au fost zile de har în care am avut bucuria de a întâlni atâtea familii frumoase și pline de credință. Am simțit într-adevăr ca formăm o mare familie de familii și avem încredere că împreună, prin rugăciune și caritate, putem înainta în credință și în anul acesta.

Am avut bucuria de a vizita 85 la sută din cele 1400 de familii ale parohiei noastre! De aceea suntem foarte recunoscători fiecărui membru al parohiei cu care am putut intra în contact în această perioadă. Personal le mulțumesc părinților vicari, Gabriel Păuleț și Eduard David, pentru generozitatea, disponibilitatea și spiritul lor evanghelizator în pregătirea și realizarea vizitei la familii. Le mulțumim și însoțitorilor noștri, care ne-au ajutat să deslușim labirintul cartierelor noastre. Un gând de recunoștință părintelui Viorel Ababei care în toată această perioadă a fost la biroul parohial primind pe toți vizitatorii. Le mulțumim de asemenea și preoților de la episcopie care au celebrat Sfânta Liturghie de la ora 18.00 în cele 4 săptămâni de sfințire a caselor.

În cele din urmă vă mulțumim și pentru efortul financiar pe care majoritatea l-ați făcut deja contribuind la susținerea activităților liturgice, catehetice și caritative ale parohiei noastre prin plata simbriei, precum și pentru susținerea seminarului nostru sau a construcției bisericii din Bârnova. Mulțumim și celor care au completat fișa de direcționare a 3,5% din impozitul pe salariu sau pensie către activitățile de educative sau caritative ale parohiei. Dacă cineva mai dorește să facă acest lucru, poate să ridice formularul de la ieșirea din catedrală și îl poate aduce completat la biroul parohial. Toate aceste contribuții manifestă conștiința noastră că aparținem unei mari familii și că ne simțim responsabili de bunul mers al comunității noastre parohiale. Pentru toate acestea Domnul să vă răsplătească cu pacea și harul său!

  1. Începând de marți, 8 februarie, se reiau catehezele pentru tineri la ora 19.00 la subsolul catedralei noastre. Îi invităm să participe pe toți tinerii doritori să investească în formarea lor umană și spirituală.
  2. Duminica viitoare, 13 februarie, vom avea parte de două evenimente muzicale în catedrală: cântarea de la Liturghia tinerilor de la ora 16.00 va fi animată de corul Juvenes Ecclesiae împreună cu un cor de tineri din Bordeaux – Franța, Le cheour voyageur (Corul călător). În schimb la ora 19.30 va avea loc un concert de muzică clasică în cadrul Festivalului Classix 2022. Vă invităm cu bucurie la ambele momente.
  3. Vă anunţăm că, din 31 ianuarie, ERCIS FM se aude și în rețeaua națională de cablu TV UPC-Vodafone, pe canalul 888 (sau 1888). ERCIS FM se difuzează deja și în reţeaua naţională de cablu TV DIGI (RCS&RDS) fiind recepţionat pe canalul 1016.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.