1. Astăzi, după Sfânta Liturghie solemnă de la ora 11.00, din Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, se va deschide faza diecezană a cauzei de beatificare și canonizare a slujitorului lui Dumnezeu, Dumitru Matei, preot diecezan, care a fost omorât prin împușcare de regimul comunist ateu, la data de 21 februarie 1951. Ne rugăm lui Dumnezeu să arate și pe pământ vrednicia acestui slujitor al său, ridicându-l cât mai curând la cinstea altarelor.

 

  1. Miercuri, 2 februarie, vom celebra sărbătoarea Întâmpinarea Domnului. Programul Sfintelor Liturghii va fi: 6:30, 7:30, 11.00 și 18:00. La fiecare liturghie vor fi sfințite lumânările. În schimb în cadrul liturghiei de la ora 11:00, prezidată de preasfințitul Iosif Păuleț, se va marca a 26-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate cu participarea persoanelor consacrate din zona Iași.

 

3. Joi, 3 februarie, la fiecare sfântă liturghie vor fi impuse lumânările sfințite și se va împărți binecuvântarea Sfântului Blaziu, pe care îl rugăm să ne ocrotească de bolile de gât și de orice rău. După Sfânta Liturghie de seară tinerii vă invită la o oră de adorație euharistică.

 

4. Vineri, 4 februarie și sâmbătă, 5 februarie, sunt primele din lună, cu devoțiunile în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus și a Inimii Neprihănite a Preacuratei Fecioare Maria. Vineri începe devoțiunea celor nouă vineri întâi din lună în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus. În cursul dimineții vom vizita bolnavii pentru spovadă și împărtășanie. Dacă știți vreun bolnav care dorește să facă această devoțiune vă rugăm să ne anunțați la biroul parohial.

 

  1. Anul acesta, în data de 4 februarie, se marchează pentru a doua oară Ziua Internaţională a Fraternităţii Umane. Această zi ne amintește tuturor că Dumnezeu este creatorul tuturor şi a toate, de aceea noi suntem membrii unei familii unice şi ca atare trebuie să ne recunoaştem. Vom înălța rugăciuni speciale la Sfanta Liturghie de la ora 18.00 pentru ca toți să ne recunoaștem părtași la această unică familie umană.

 

  1. Întrucât și săptămâna aceasta mai avem de vizitat câteva familii pentru binecuvântarea anuală, abia duminica viitoare vă vom putea oferi datele statistice și concluziile vizitei de anul acesta.

 

VĂ DORIM O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.