1. Marți 18 ianuarie, începe Săptămână de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Tema din acest an este „Am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm” (Mt 2,2). În acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate. Zilnic vor fi celebrări în locații diferite, începând cu ora 17:00. Săptămâna se va deschide marți la Institutul Teologic și se va încheia marți pe 25 ianuarie la catedrală. Programul întregii săptămâni poate fi consultat la afișiere sau pe site-ul ercis.ro.

 

  1. Sâmbăta viitoare, 22 ianuarie 2022, la Catedrala Romano-Catolică din Iași (Aula „Fericitul Anton Durcovici”) va avea loc un simpozion biblic ecumenic intitulat „Fericiți sunt aceia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu!” (cfr. Lc 11,28). Simpozionul este ocazionat de celebrarea Duminicii Cuvântului și se va desfășura între orele 9.00 și 12.30. La acest eveniment vor lua cuvântul invitați speciali din diferite biserici și confesiuni, respectiv: Biserica catolică, Biserica ortodoxă, comunitatea protestantă și comunitatea iudaică. Detalii puteți găsi la afișierele catedralei precum și pe site-ul episcopiei.

 

  1. Duminica viitoare, 23 ianuarie, este consacrată prin voința papei Francisc Cuvântului lui Dumnezeu. Tema aleasă pentru această duminică, „Fericit cel care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu”, reprezintă şi invitaţia pe care Biserica o reînnoieşte credincioşilor săi de a asculta, medita şi trăi Cuvântul lui Dumnezeu. Vom încerca și noi să redescoperim cu această ocazie vitalitatea Cuvântului divin în viața noastră.

 

  1. Continuăm sfințirea caselor și binecuvântarea familiilor după programul stabilit. Vă suntem recunoscători pentru primirea pe care ne-ați rezervat-o și, în același timp, vă invităm să însoțiți cu rugăciunea dumneavoastră acest eveniment atât de important pentru viața comunității noastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.