1. Astăzi este Ziua Mondială a Tineretului. Sfântul Părinte papa Francisc a dorit ca tema acestei zile să aibă în prim plan misiunea tinerilor de a fi mărturisitori ai credinței: „Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut”! Evenimentul va fi celebrat azi în catedrală prin Sfânta Liturghie a tinerilor de la ora 16.00 care va fi prezidată de către noul nostru episcop auxiliar de Iași, PS Petru Sescu.

 

  1. Luni, 22 noiembrie este cinstită memoria sfintei Cecilia, ocrotitoarea cerească a muzicii bisericești. La Liturghia de seară care va fi prezidată de PS Iosif Păuleț sunt invitați să participe toți membrii corurilor care au susținut de-a lungul anului cântările de la Liturghia duminicală de la ora 8:00, transmisă la radio Iași. La această celebrare vor fi pomeniți și toți coriștii răposați.

 

  1. Duminica viitoare, 28 noiembrie, va fi prima duminică din Advent. Începem, așadar, un nou an liturgic. Pentru a marca mai bine acest început Sfânta Liturghie de sâmbătă seara, 27 noiembrie, va fi celebrată în Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Pentru ca să punem în valoare acest spațiu sacru vom continua să celebrăm de acum înainte Sf. Liturghie din fiecare sâmbătă de la ora 18.00 în catedrala noastră istorică.

 

  1. Oficiul pentru Pastorația Universitară împreună cu Asociația Studenților Catolici din Iași îi invită pe studenți duminică, 28 noiembrie, la Sfânta Liturghie de adeziune a membrilor săi la ora 16.00 din catedrală. În vederea pregătirii acestui eveniment, în perioada 26-27 noiembrie va avea loc la Horpaz o reculegere. Cei interesați puteți găsi datele de contact la afișierele catedralei.

 

  1. Vă anunțăm cu bucurie că radio Ercis Fm se va auzi pe frecvențe radio Fm la Piatra Neamț și la Roman. Se fac în continuare demersuri pentru a transmite pe unde radio și în celelalte zone ale diecezei. De asemenea vă anunțăm că postul catolic de televiziune Angelus Tv va fi emis de astăzi în grila RDS&RCS, Ercis media fiind principalul partener la realizarea programelor acestui post de televiziune.

 

  1. Colecta de astăzi este pentru seminariile diecezane. Vă mulțumim pentru generozitatea dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.