1. Astăzi, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 16:00, câțiva copii, tineri și adulți, care s-au pregătit corespunzător, vor depune adeziunea la Acțiunea Catolică. Liturghia va fi prezidată de către preasfințitul Iosif Păuleț.

 

  1. Miercuri, 8 decembrie, este Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri. Fiind sărbătoare de poruncă, sfintele Liturghii vor fi ca duminica: 8:00, 9:15, 11:00, 16:00 și 18:00. În cadrul celebrării de la ora 11:00, va avea loc hirotonirea la diaconat a 7 tineri care s-au format în Seminarul Diecezan din Iași. Pentru a pregăti spiritual acest eveniment marți seară, pe 7 decembrie, la ora 17.00 va avea loc în Catedrala nouă o veghe de rugăciune la finalul căreia candidații la diaconat vor face profesiunea de credință.

 

  1. Vineri, 10 decembrie, vom celebra comemorarea Fericitului Anton Durcovici. Vom marca în mod solemn acest aniversar în cadrul liturghiei de la ora 18:00, prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț.

 

  1. Sâmbăta viitoare, 11 decembrie, vom organiza aici în catedrală o după-amiază de reculegere pentru familii și adulți. Se va desfășura între orele 14.00 și 17.00 iar părinții care doresc să participe pot veni împreună cu copiii lor, întrucât se va organiza un program special și pentru ei la subsolul catedralei. Tema întâlnirii pentru familii și adulți este: „Arta binecuvântării copiilor”. Pe lângă meditarea asupra temei propuse, vom avea ocazia de a ne ruga împreună, de a împărtăși experiențe de viață, dar și de a primi sacramentul reconcilierii.

 

  1. Tinerii din Acțiunea Catolică au pregătit coroane de Advent pe care le puteți procura după Sfintele Liturghii.

 

  1. Vom vizita bătrânii și bolnavii pentru spovada și împărtășania de Crăciun în ziua de marți, 21 decembrie. Dacă mai sunt și alți bătrâni care doresc să îi vizităm vă invităm să îi înscrieți la biroul parohial.

 

  1. Colecta de astăzi, a doua duminică din Advent, este pentru cele două Centre de Plasament ale diecezei noastre de la Iași și de la Barați. În acest context copiii de la Centrul de plasament Sf. Iosif din Iași au confecționat și anul acesta ornamente de Crăciun pe care le puteți achiziționa la ieșirea din catedrală.

 

 Vă dorim o duminică frumoasă și o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.