Parohia „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Nicolae Bălcescu s-a bucura sâmbătă 4 iunie 2016, de prezenţa multor copii din toate parohiile Diecezei de Iaşi. Tema din acest an a întâlnirii diecezane a Copiilor a fost „Să creştem milostivi ca Tatăl”. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel şi de PS auxiliar Aurel Percă, înconjuraţi de preoţii care i-au însoţit pe animatori şi copii.

Un grup de 46 de copii din parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi au fost însoţiţi pr. Pavel Beşleagă, de sora Cristina, Andrei Gherghel (seminarist în anul pastoral), prof. Lăcrămioara Boroş şi de animatori la Sărbătoarea diecezană a Copiilor.

În drumul spre parohia gazdă, copiii s-au rugat, au cântat şi s-au jucat.

În cadrul sfintei Liturghii copiii au cântat şi au ascultat cu atenţie omilia PS Aurel, care le-a amintit că inima lor trebuie să fie milostivă ca Inima lui Isus. Conectaţi la inima sa, vor putea să transmită iubirea curată şi generoasă către toţi cei apropiaţi.

Înainte de încheierea Sfintei Liturghii, PS Petru a anunţat gazda de anul viitor a Zilei Diecezane a Copiilor: Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Barticeşti. Apoi programul a continuat cu Festivalul Copiilor.

La întoarcerea spre Iaşi copiii au mers la un local unde familiile Constantin şi Dancă din Iași, i-au întâmpinat cu mare bucurie. Aici au luat prânzul pregătit cu multă atenție și delicatețe, au cântat, au dansat şi s-au jucat.

Mulţumim din inimă şi Domnul să-i răsplătească pe toţi cei care au contribuit la susţinerea şi organizarea acestei sărbători minunate!

Impresii

„ A fost o zi mult aşteptată! Am avut ocazia de a revedea prieteni pe care i-am cunoscut anul trecut la Ziua Diecezană a Copiilor!” (Luca Indrea)

„Astăzi m-am simţit foarte bine! Părintele nostru, Pavel, s-a implicat mult. A pus inimă şi dărnicie pentru a ne bucura în această zi. Mulţumesc animatorilor, care au  avut grija de noi! Mulţumesc tuturor! Ne vedem la Barticeşti!” (Alexia Florean)

„E tare frumos să petreci o zi întreagă în compania prietenilor, a părintelui Pavel şi a animatorilor! M-a impresionat frumuseţea Bisericii în care s-a celebrat sfânta Liturghie! Mai ales statuia şi Inima lui Isus din altar!” (Mihai Paul Butacu)

„A fost cea mai minunată zi! E prima dată când particip la Ziua diecezană a Copiilor! Am fost surprinsă în mod plăcut să văd atât de mulţi copii, care au arătat iubire faţă de Isus!” (Viviana Groza)

„Sunt foarte fericit pentru că am avut posibilitatea să particip la sfânta Liturghie împreună cu episcopii, cu foarte mulţi preoţi şi copii! Am sărbătorit atât de frumos, această zi dedicată copiilor! La mulţi ani!” (Andrei Ursache)

A consemnat prof. Lăcrămioara Boroş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.