Vine Sărbătoarea Crăciunului, Nașterea Domnului nostru Isus Cristos. În perioada acestei sărbători, când Isus din iubire ni se dăruiește, suntem îndemnați și noi să împărțim bucuria celor din jurul nostru dăruind cu iubire.

Grupul de familii din parohia noastră, la îndemnul Pr. Eugen Robu, responsabil cu ele, cu sprijinul părintelui paroh Benone Lucaci și al celorlalți preoți colaboratori, vineri 18 decembrie și sâmbătă 19 decembrie, au pornit la colindat câteva din familiile mai nevoiașe și din persoanele bolnave din Iași, 26 la număr. Emoția a fost puternică, și din partea noastră a colindătorilor, dar și din partea familiilor sau bătrânilor care ne așteptau cu nerăbdare, nu atât pentru darurile oferite cu această ocazie, cât mai ales pentru colind și bucuria că cineva le-a trecut pragul casei și și-a amintit de ei.

Noi colindătorii am învățat să prețuim sănătatea, tinerețea și tot ce avem mai bun – inima noastră plină de Domnul. Cu timpul poate vom pierde tinerețea, sănătatea, dar inima noi alegem dacă o pierdem sau o păstrăm în Domnul. În aceste zile am văzut bătrâni care au pierdut demult tinerețea, sănătatea, poate pe cei dragi sau bunurile avute cândva, dar l-au păstrat încă în inima lor pe Pruncul Ceresc, iar această prezență încălzește mai mult decât un foc făcut în sobă.

Ne bucurăm că prin efortul nostru am reușit să aducem bucuria în multe inimi orientându-le spre Dumnezeu, iubirea fără de sfârșit. De fapt, rostul colindelor acesta este, să ne deschidă inima spre Pruncul Ceresc… vorba cântecului:

”Mii de colinzi, sfinte colinzi

Omule sufletul să-l deschizi

Să poata intra vestea minunată

Nașterea Domnului.”

Vă dorim sărbători binecuvântate tuturor! Fie ca Pruncul Divin să vă molipsească cu iubirea sa, pentru ca să deveniți și dumneavoastră iubire!

Iuliana Dumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.