Vineri, 30 decembrie 2016, în sărbătoarea „Sfintei Familii”, în catedrala noastră, PS Petru Gherghel a prezidat sfânta Liturghie la care au participat mai multe familii aflate la ceas de sărbătoare.

Amintindu-şi cu mari emoţii de ziua în care şi-au promis iubire şi fidelitate în faţa sfântului altar, familiile au fost invitate în primele bănci din catedrală pentru a fi mai aproape de Iubirea însăşi şi izvorul iubirii: Isus Cristos.

Alături de PS Petru au concelebrat pr. Benone Lucaci, pr. Felician Tiba, pr. Eugen Robu şi pr. Cristian Bîrnat.

Biserica, frumos împodobită, amintea de ziua Căsătoriei.

După frumoasele cuvinte de învăţătură, încurajare şi felicitare transmise de părintele Felician la predică, a urmat momentul plin de emoţii al rugăciunii de mulţumire rostite de fiecare familie.

Celebrarea a continuat şi fiecare sărbătorit a prezentat, în taina inimii, lui Dumnezeu greutăţile, încercările, surprizele plăcute sau mai puţin plăcute.

După sfânta Lirtughie, în aula „Fericitul Anton Durcovici”, pr. Felician le-a prezentat sărbătoriţilor Amoris laetitia („Bucuria iubirii”), exortaţia apostolică despre iubirea în familie, scrisă de papa Francisc. La plecare, familiile au primit în dar acest document.

Momentul festiv s-a încheiat cu o recepţie în aceeaşi aulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.