Dormeam şi am visat că viaţa era bucurie: m-am trezit şi am văzut că viaţa era slujire; am slujit şi am înţeles că în slujire stă bucuria!”(Tagore)

 

Este 19 martie 2014, o zi de sărbătoare în care Biserica Catolică cinstește un mare sfânt, un exemplu de trăire a chemări, un exemplu de virtute: Sfântul Iosif. Este o zi de sărbătoare și în biserica noastră locală, în parohia noastră, pentru că pastorul care o conduce, pr. Iosif Dorcu poartă numele acestui sfânt măreț.

Îi suntem şi noi alături şi îi transmitem din suflet urarea de LA MULŢI ANI!, asigurându-l, totodată, de rugăciunea şi preţuirea noastră, mulțumindu-i pentru grija neobosită pe care o poartă întregii noastre comunităţii.

 

E frumos să poţi în viaţă
să fii darnic şi milos,
să te duci de dimineaţă
să ştergi lacrima răzleaţă
E frumos.

E frumos, cât zboară anii
să-ţi faci viaţa un prinos.
Să hrăneşti cu drag orfanii,
să-i ajuţi pe toţi sărmanii.
E frumos.

E frumos când nu-i răpusă
jertfa ta de-un gând fălos.
Când în taină nepătrunsă
îţi faci haina cea ascunsă.
E frumos.

Însă fapta cea mai mare,
darul cel mai de folos,
e să chemi pe-un om, pe-oricare,
dintr-o viaţă de pierzare,
la Cristos.

Părinte paroh Iosif, disponibilitatea şi slujirea au fost două dintre virtuţile Măreţului Patriarh Iosif, pe care Biserica Universală îl sărbătoreşte azi. Prin  gândurile,  încurajările,  predicile, pelerinajele  pe  care  le-aţi organizat,  fiecare dintre noi a avut şansa să descopere în persoana sfinţiei  voastre aceste virtuţi. În  semn  de  mulţumire,  prindem  într-un  buchet  plăcut  Domnului,  toate rugăciunile şi intenţiile pe care i le adresăm azi pentru sfinţia voastră, prin mijlocirea sfântului Iosif. Domnul să vă dăruiască credinţă statornică şi bucuria slujirii, și acestea LA MULȚI ANI încolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.