În ziua de 8 decembrie 2013, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași, 44 de tineri și-au exprimat bucuria și și-au adus disponibilitatea în slujirea lui Dumnezeu prin depunerea sau reînoirea adeziunii la Acțiunea Catolică.

Ritualul Adeziunii s-a desfășurat în cadrul liturghiei tinerilor de la ora 16, liturghie care a fost celebrată de părintele paroh al comunității, Iosif Dorcu, împreună cu părintele vicar Cristian Bîrnat. Aceștia au exprimat în fața tinerilor deosebita apreciere pentru misiunea ce le este încredințată în cadrul Acțiunii Catolice și i-au încurajat să aducă roade bogate prin slujirea lor atât în comunitate, cât și în dieceză.

La cuvântul de învățătură, părintele Cristian i-a asemănat pe membrii acționari cu Ioan Botezătorul, astfel că, așa cum el și-a luat angajamentul în fața lui Dumnezeu să trăiască într-un anumit fel, la fel și toți cei care vor depunde adeziunea la Acțiunea Catolică își iau angajamentul că vor fi vii exemple pentru comunitate. Prin pilda piersicilor, le-a explicat tuturor celor prezenți că viața care-i place Tatălui este una trăită pentru ceilalți, așa cum Isus Cristos însuşi a făcut-o. Așadar, trebuie să învățăm cu toții că fericirea nu este altceva decât a-l face pe Cristos cunoscut și celorlalți, că asta este menirea noastră și că trebuie să facem asta cu demnitate, cu atât mai mult cu cât purtăm pe trup și în inimi însemnele Acțiunii Catolice.

 

Promisiunile prezentate în fața altarului stau mărturie adâncă a tuturor celor care se dăruiesc Domnului prin apartenența la Acțiunea Catolică, o asociație de laici, pentru laici. Membrilor care au depus adeziunea, 44 la număr, le stau alături încă 20 de simpatizanți, aflați în drumul lor de cunoaștere a ceea ce înseamnă a fi acționar.

Ne rugăm ca, împreună cu toți membrii Acțiunii Catolice din dieceză, din țară și din lume, toți cei care au depus adeziunea și anul acesta să aibă un drum de lumină în misiunea care le-a fost încredințată în fața comunității și a altarului, acolo de unde Dumnezeu ne ține pe toți la pieptul Său.

Raluca Cocuț

Fotografii






LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.