ziua tineretului 2012Duminică 1 aprilie 2012 Biserica Romano – Catolică a celebrat intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim (Duminica Floriilor). Această zi coincide în fiecare an cu Ziua Mondială a Tineretului. La Iaşi acest eveniment a fost marcat printr-o sfântă Liturghie solemnă celebrată de Ps Petru Gherghel, la care au participat tineri de la toate parohiile ieşene.

Mesajul de anul acesta transmis de Papa Benedict al XVI-lea tinerilor, a avut ca temă BUCURIA – „Bucuraţi-vă mereu în Domnul”. Aceasta a fost starea de spirit pe care au creat-o şi transmis-o tinerii în această zi prin cântarea, rugăciunea şi entuziasmul lor. Tinerii veniţi de la celelalte parohii ieşene în procesiune au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Petru în faţa catedralei, împreună cu ceilalţi preoţi. După salutul pelerinilor, a urmat sfinţirea ramurilor şi procesiunea spre Altar.

Cântarea a fost condusă de către tinerii corului „Juvenes Ecclesiae”, lecturile au fost proclamate de către tinerii parohiilor din Iaşi, iar patima a fost citită pe roluri.

La predică, Păstorul Diecezei ne-a invitat foarte sugestiv: „Apropiaţi-vă, admiraţi şi vă bucuraţi!”. Am descoperit din cuvintele Preasfinţitului necesitatea de a-l urma pe Cristos cu fidelitate şi bucurie, pentru că el este singurul care ne poate oferi răspunsurile la întrebările şi neliniştile noastre. La final, episcopul nostru a citat din mesajului Sfântului Părinte pentru Ziua Tineretului: „Dragi prieteni, aş vrea să vă îndemn să fiţi misionari ai bucuriei. Nu putem fi fericiţi dacă ceilalţi nu sunt fericiţi: deci bucuria trebuie să fie împărtăşită. Mergeţi şi povestiţi celorlalţi tineri bucuria voastră, că aţi găsit acea comoară preţioasă care este însuşi Isus. Nu putem ţine pentru noi bucuria credinţei: pentru ca ea să poată rămâne în noi, trebuie să o transmitem”.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru bucuria pe care ne-a oferit-o de a fi împreună cu ceilalţi tineri şi cu păstorii noştri sufleteşti în jurul Prietenului nostru, Isus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.