Desigur că, pentru orice cercetaş din întreaga lume, ziua de 22 februarie este una foarte importantă deoarece aminteşte de cel ce a înfiinţat cercetăşia, adică de Baden Powell.

Centru Local “Sfântul Anton” Iaşi a sărbătorit această zi în mod oficial pe data de 20 februarie în cadrul unei ceremoniii religioase, unde 18 cercetaşi au depus promisiunea, devenind astfel membri cu drepturi depline sau, cum a spus mai apoi unul dintre ei, ”au devenit cercetaşi cu acte în regulă”.

Emoţiile au fost foarte mari încă de la intrarea în biserică şi au continuat pe tot parcursul liturghiei, însă, cu siguranţă, cele mai mari au fost resimtiţe în momentul în care numele fiecăruia dintre cei 18 cercetaşi a fost strigat şi i s-a pus la gât eşarfa, însemnul promisiunii abia făcute.

A urmat cântecul promisiunii care a bucurat pe fiecare, deoarece prin el chemăm în ajutor pe Dumnezeu şi promitem să ne respectăm întotdeauna cuvântul dat.

 

Imediat după ceremonia religioasă am coborât la subsolul catedralei unde a urmat un val de felicitări, zâmbete şi imbrăţişări pentru proaspeţii membri. Atmosfera a devenit foarte animată  în momentul în care au început provocările jocurilor, atmosferă întrerupta doar de o mică pauză de masă.

Ne-am bucurat pentru câteva clipe şi de prezenţa părintelui Vasile Petrişor si a părintelui Petrică Dorcu. Parintele Vasile Petrişor, asistentul nostru spiritual, ne-a felicitat şi ne-a reamintit cât de important şi frumos este să fii un bun cercetaş. Cu această ocazie vrem să mulţumim părintelui Dorcu Petrica pentru cuvintele frumoase spuse în cadrul liturghiei şi să mulţumim, în mod deosebit, părintelui Vasile Petrişor pentru sprijinul şi implicarea sa în cadrul grupului nostru.

Când i-am întrebat pe proaspeţii ceretaşi cum li s-a părut momentul ceremoniei, mai toţi au raspuns că a fost un moment foarte emoţionant şi frumos pe care l-au aşteptat de foarte mult timp, care a venit în sfârşit şi, mai ales, nu îl vor uita toata viaţa lor, că sunt maândri şi onoraţi de a fi cercetaşi. Mai jos vă prezentăm gândurile şi impresiile câtorva dintre ei despre ziua de duminică.

Iata ce au spus cei mai mici, lupisorii:

“Foarte frumos, sunt onorată să fac parte din cercetaşi…am simţit multe emoţii”.

“Când nu eram cu eşarfa mă simţeam un om simplu, acum mă simt ca un adevarat cercetaş”.

”Un moment foarte important ca cercetaş…”

“Emoţionant moment, dar şi foarte frumos”

Cei mai curioşi şi mai îndrăzneţi, temerarii:

“Acum sunt cercetaş cu acte în regula”.

Cei mai entuziaşti şi plini de energie, exploratorii:

“Moment emoţionant pe care îl aşteptam de mult timp şi, în sfârşit a venit” (Ioana Hliboceau).

“Eveniment foarte important, aşteptam de mult asta” (Alexandra Ciuca).

“Am devenit cercetaş în adevăratul sens al cuvântului…mă paşte botezul” (Cristi Melinte).

“Aşa de emoţionant…” (Diana Padure).

“Incredibil, nu am să uit toată viaţa mea” (Alexandra Ghercă).

“Foarte multă fericire şi emoţie; un moment pe care nu o să-l uit niciodată şi pe care îl aştept de foarte mult timp” (Alexandra Leonte).

“Moment solemn pe care l-am aşteptat de mult  şi emoţionant şi mă bucur că fac parte din această organizaţie (Emilia Bancescu).

Iar la final iată şi gândurile unui ajutor de lider:

O lume, o promisiune…

19 februarie 2011

Acum un an deschideam un nou capitol în viaţa mea, tipărit însă în culori mai curate, mai loiale, mai vii: îmi depuneam jurământul SCOUT pentru a intra într-o nouă FAMILIE.

Astăzi am avut ocazia de a observa aceeaşi emoţie pe chipurile noilor membri. De la LUPIŞORII cu degetele sfioase care s-au ridicat în primul lor salut, la zâmbetul timid al TEMERARIlor şi seriozitatea EXPLORATORIlor: toţi datori în faţa întregii lumi prin legi ce stau mai presus de cele constituţionale, toţi luptând pentru un viitor ce se promite a fi mai bun. O mână de oameni “GATA ORICÂND” să zâmbească în faţa greutăţilor, să îşi întindă mâna spre necunoscut fără frica eşecului, să clădească orice schimbare cu responsabilitate şi să guste viaţa în fericirile ei mărunte. Însă nu oricum..ci ÎMPREUNĂ. Aşa că iată-mă aici, înoind o promisiune în care voi crede toată viaţa şi primind cu braţele deschise o nouă generaţie ce poartă aceleaşi principii ale unei lumi mai bune.” (Roxana Talef, ajutor de lider la unitatea de temerari)

Si o concluzie…..îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să înveţe prin joc şi să lase această lume un pic mai bună decât au gasit-o, să ni se alăture în marea familie scout.

Mai multe fotografii de la eveniment puteţi găsi aici: Album foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.