Acesta e timpul sfânt în care Biserica se pregăteşte să-l primească cu bucurie şi speranţă pe Răscumpărătorul său, priveşte cu luare-aminte şi mulţumeşte Tatălui ceresc, care a împlinit promisiunea făcută protopărinţilor noştri, Adam şi Eva, promisiune proclamată cu insistenţă de profeţi în Vechiul Testament. Fiecare creştin se lasă pătruns de Lumina care străpunge întunericul iar meditarea textelor biblice îi călăuzeşte paşii spre marea sărbătoare a Crăciunului. Copiii trăiesc această perioadă într-un mod aparte, special. De aceea  au scris câteva gânduri legate de cum trăiesc ei Adventul.

„Adventul este un timp de pregătire sufletească pentru a-l primi cu inimă curată pe Mântuitorul nostru Isus Cristos. Crăciunul este ce a mai frumoasă sărbătoare deoarece în fiecare an se naşte Isus, pătrunzând în casele şi sufletul nostru. Pentru mine Adventul reprezintă un mijloc de a fi cât mai aproape de Dumnezeu. În fiecare duminică lumina fiecărei lumânări, de la prima şi până la ultima, îmi călăuzeşte sufletul pe un drum al bucuriei şi speranţei unde îmi pot găsi liniştea sufletească. Astfel sunt pregătită pentru a-l primi pe Isus Cristos, curată şi împăcată cu mine însumi. Totodată această perioadă ar trebui să fie pentru toţi oamenii o perioadă a dăruirii, deoarece în mijlocul bucuriei noastre sufleteşti putem dărui şi celor din jurul nostru un strop de speranţă celor ce sunt mai săraci decât noi. Faptele bune împreună cu spovada ne spală de toate păcatele pe care le-am săvârşit şi astfel primim o haină nouă, de sărbătoare cu care putem participa la sărbătoarea naşterii lui Isus Cristos”. (Lorena)

„Pentru mine, Adventul reprezintă zilele în care aştept sărbătoarea Naşterii lui Isus Cristos. Oamenii se roagă, ţin post, se pregătesc cu sufletele curate pentru a-l întâmpina pe pruncuşorul Isus. Anul acesta eu îmi propun să fiu mai bună, să-i ascult pe părinţi, să-i respect pe ei, pe surorile mele dar şi pe persoanele mai în vârstă. Şi să fac fapte bune. Vreau să învăţ mai mult şi să merg mai des la biserică, pentru a mă ruga pentru mine, pentru familia mea şi pentru toţi oamenii”. (Adelina)

„Pentru mine, Adventul este o perioadă de pregătire pentru  a putea lua parte cu vrednicie la sărbătoarea Naşterii lui Isus Cristos. Bucuria din timpul Crăciunului este cu atât mai mare cu cât o aştepţi mai mult şi o doreşti. Adventul este perioada de aşteptare, în care eu mă pregătesc sufleteşte prin primirea sacramentelor Pocăinţei şi a Euharistiei şi trupeşte prin post şi abstinenţă”. (Sabina)

„Adventul reprezintă o aşteptare fericită a venirii lui Isus Cristos pe Pământ. Pentru mine, el are exact această definiţie, chiar dacă a devenit poate un stereotip al predicilor duminicale. Este o perioadă în care aşteptăm şi treptat ne aducem aminte…că Cineva a venit pentru noi şi pentru mântuirea noastră, că trebuie să fim recunoscători pentru aceasta, că trebuie să fim fericiţi… şi aşa ne apropiem treptat şi de ceea ce poate consolida această bucurie a venirii Pruncului Isus: primirea sacramentelor, post, rugăciune, colinde, prezenţa şi comuniunea cu cei dragi. Mai ales într-o perioadă foarte aglomerată, când majoritatea reperelor de viitor sunt de ordin profesional, Adventul vine ca o uşurare, o eliberare de grijile materiale permanente, de grija pentru viitorul nostru în societate, în anumite locuri… pur şi simplu, e o regăsire a ceea ce suntem mai profund şi evident, a Domnului care aşteaptă permanent să ne întoarcem privirea de la lume spre El şi spre marea bucurie pe care ne-o oferă. Pot spune sincer că anul acesta petrec Adventul mai mult la nivel interior. Iar Crăciunul îl voi petrece, în sărbătoare, cu toată lumea”. (Diana)

„Adventul este o perioadă de aşteptare şi de manifestare a iubirii faţă de aproapele. Îmi propun ca în acest timp sfânt să mă apropii mai mult de sfânta Maria şi să mă rog mai bine”. (Bianca)

„Adventul, după cum spune şi Biserica, este un timp de pregătire sufletească pentru sărbătoarea Crăciunului. Pentru mine, acest an a adus o conştientizare mai profundă a importanţei sărbătorii Naşterii lui Isus pentru că îmi aminteşte de chemarea din partea lui Dumnezeu: dăruirea necondiţionată, cadoul cel mai frumos de Crăciun este darul lui Dumnezeu şi anume un Copilaş plăpând care să încălzească sufletele oamenilor. La fel sunt şi eu chemată să dăruiesc fără să aştept răsplată ci să aştept răbdătoare roadele care nu apar întotdeauna într-un timp prea scurt, ci după un timp de efort îndelungat, câştigul cel mai mare şi pe care vreau să îl am este fericirea tuturor celor din jurul meu, iar aceasta depinde şi de mine. Cred că în sărăcia grajdului Isus a dus bucuria şi astfel am înţeles că dincolo de răul ce domneşte în jurul meu, sunt multe lucruri frumoase pentru care merită să lupt şi care merită să fie împărtăşite. Crăciunul mi-a arătat în fiecare an o nouă învăţăminte şi mi-a dat nenumărate posibilităţi de a vedea ceea ce se petrece pe acest Pământ. Cred că e imaginea cea mai frumoasă pentru iubirea devotată şi autentică: sfânta Maria şi Pruncuşorul. Este modelul pe care eu sunt chemată să îl urmez şi încerc zi de zi să fac acest lucru. Adventul mă ajută să reflectez mai mult şi să aştept cu nerăbdare noaptea acea minunată, când Dumnezeu îmi va arăta încă o dată cât mă iubeşte”. (Alice)

„Adventul este perioada de timp în care eu aştept sărbătoarea Naşterii lui Isus. Îmi propun să merg mai des la Sfânta Liturghie, să mă rog pentru mine şi pentru aproapele meu, să postesc şi să fac cât mai multe fapte bune, să respect Cuvântul lui Dumnezeu şi să cred că Mântuitorul nostru va veni”. (Alexandru)

„Adventul este pentru mine o perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, o perioadă aparte, în care relaţia, comunicarea cu Dumnezeu este mai intensă decât în restul anului. În fiecare an îmi propun să fie trăit într-un mod special. Simt cum relaţia mea cu Dumnezeu devine mai puternică şi mai matură îndeosebi în această perioadă care precede sărbătoarea Naşterii Domnului. Adventul este timpul în care reflectăm la sacrificiul pe care l-a făcut Tatăl, trimiţându-l în lume unicul Fiu, să se nască şi apoi să ne mântuiască. Este timpul în care sunt cel mai fericit că sunt creştin, timp în care să conştientizez câte a făcut Dumnezeu pentru mine şi pentru lumea întreagă”. (Cezar)

„De multe ori Adventul seamănă cu cel din anii trecuţi şi mi se întipăreşte în memorie aproape întotdeauna predica din prima săptămână, când suntem invitaţi să facem o schimbare în relaţia noastră cu Dumnezeu. Anul acesta am început cu destul de mult entuziasm acest timp de pregătire. Mi-am propus să nu-l las să treacă ca oricare altă perioadă din timpul anului. De aceea, încerc pe cât posibil să mă rog mai bine şi să îmi reamintesc de datoria de a mă pregăti. Spovada dinaintea sărbătorii este unul dintre punctele culminante, de aceea mă pregătesc şi pentru ea. Din alt  punct de vedere, nu pot uita reîntâlnirea cu rudele, chiar cele îndepărtate, această reuniune de familie fiind foarte importantă pentru mine. În acest sens, relaţiile cu cei dragi şi cu prietenii se strâng de sărbători. Revenind la Advent, nu ştiu dacă anul viitor mi-l voi aminti ca pe o perioadă cu totul specială, pentru că deşi poţi porni la drum cu multe idei bune, acestea se pierd pe măsură ce trece timpul şi la fel şi curajul de a le pune în aplicare. Totuşi, am încă speranţa că acest Advent nu va fi trecut în zadar, nici din punct de vedere spiritual, nici familial şi nici social”. (Iulia)

„Adventul reprezintă o perioadă de aşteptare, de speranţă, de bucurie şi de pregătire pentru momentul cel mai important şi anume Naşterea Domnului nostru Isus Cristos. Intenţiile mele de a trăi Adventul anul acesta sunt: să mă rog mai mult, să evit comiterea păcatelor, să comunic cât mai mult cu Domnul, să fiu înţelegătoare şi să fiu dispusă tot timpul să-i ajut pe cei din jurul meu”. (Sabina)

„Pentru mine,  Adventul este o aducere la viaţă din întunericul păcatelor. Este o pregătire pentru sufletul învăluit în tăcere. De nu ar exista Adventul, nu am putea celebra sărbătoarea Naşterea lui Isus cu prea multă bucurie, deoarece nu suntem pregătiţi. Îmi propun să mă rog mai mult şi să ajut pe cei care au nevoie”. (Ştefan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.