Ziua de sâmbătă, 13 noiembrie 2010, pe o vreme splendidă, la Casa surorilor „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” din Iaşi s-a celebrat, ca în fiecare an, sărbătoarea „Sfintei Maria a Providenţei”.

Celebrarea a început cu o procesiune, în care a fost purtată, din capela surorilor în capela mare a căminului, o statuie impresionantă a Fecioarei Maria. La procesiune au participat surorile din congregaţie, alte surori din oraş, un mare grup de seminariști de le congregaţia „Don Orione”, mulți credincioşi. La liturghia celebrată de pr. prof. Eduard Ferenţ au mai concelebrat: pr. Iosif Dorcu, decan de Iaşi, cel care a prezentat şi predica sărbătorii, pr. Daniel Butacu, preotul spiritual al Căminului „Sf. Iosif, pr.Valeriano Giacomelli, superiorul Casei „Don Orione”,  pr. Marius Adam, vicepreşedinte al C.D. Caritas, pr. Iosif Fechetă, de la Casa „Don Orione”, pr. Petru Antonică, paroh la Focuri, pr. Claudiu Robu, de la Liceul Catolic „Sfânta Tereza A Pruncului Isus” şi pr. greco-catolic Traian Pop de la Dej.

Corul de tinere care locuiesc în casa surorilor, format şi acompaniat de Edit Arva, a înfrumuseţat sărbătoarea. Acelaşi tinere, după liturghie au susţinut un spectacol pentru bătrânii din casă şi pentru          oaspeţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.