În fiecare dimineaţă din săptămână, la liturghia de la ora 6.30, poate fi întâlnit, chiar în primele bănci, un domn. Vine dis-de-dimineaţă pentru a prezenta, în faţa sfântului altar, rugăciunea unui bun tată pentru familia sa şi pentru a sfinţi ziua primită în dar de la Domnul. Este Iosif Tamaş, un enoriaş cu care ne mândrim.

Împreună cu același Iosif  Tamaş am trăit un moment de bucurie, în seara zilei de luni, 8 noiembrie, 2010. În sala de conferinţe a Universităţii „Al. I. Cuza din Iaşi (localul din str. Lăpuşneanu), a fost prezentată cartea „Philosophia perennis – gândirea tomistă din spaţiul cultural românesc”. Cartea este, de fapt, teza de doctorat susţinută în a doua parte a anului 2008. Acum această carte, prezentată, a fost tipărită la Editura Sapientia.

La eveniment au luat cuvântul: pr. Emil Dumea, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, prof. univ. dr. Ştefan Afloroaiei (cel care, împreună cu pr. prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Romano-Catolic din Iaşi, a fost referent ştiinţific al tezei) şi Pr. Dr. Ştefan Lupu, directorul Editurii Sapientia.

La finalul manifestării, Iosif Tamaş a mulţumit celor prezenţi şi celor care l-au ajutat în realizarea acestei importante lucrări. O mulţumire aparte a fost adresată soţiei, dr. Camelia Tamaş, pentru permanenta susținere şi încurajare.

 

*   *   *


Iosif TAMAŞ (n. 24.01.1966, Iaşi) este absolvent al Facultăţii de Filozofie (1994) şi al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică (2008, specializarea didactică)  din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi. În 2008 a obţinut titlul de doctor în filozofie la aceeaşi universitate. Din anul 2009 lucrează ca asistent cercetător la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.