Duminică, 10 octombrie, în Catedrala noastră din Iaşi s-a celebrat, la ora 16.00, o sfântă Liturghie specială în cadrul căreia s-a marcat începutul unui nou an universitar. Acest moment a unit sute de studenţi care s-au adunat în Biserică spre a implora binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an academic.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către părintele Emil Dumea, decanul Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, avându-i alături pe părintele Iosif Enăşoaie, profesor la aceeaşi facultate, pe părintele Lucian Farcaş, capelan universitar şi pe părintele Vasile Petrişor, responsabil cu pastoraţia tinerilor la Catedrală.

 

Cântările au fost susţinute de corul de tineri al Catedralei, Iuvenes Eclesiae. Tinerii din Acţiunea Catolică au proclamat lecturile, au formulat intenţiile la rugăciunea credincioşilor şi au prezentat, la Ofertoriu, darurile la altar.

La predică, părintele Lucian Farcaş a atras atenţia asupra tristeţii, a melancoliei care caracterizează lumea în care trăim, tristeţe de care se lasă contaminaţi şi tinerii. Melancolia existenţială este efectul lipsei lui Dumnezeu din viaţa omului. „Stimaţi tineri, luaţi melancolia în serios!” – aceasta a fost invitaţia părintelui predicator adresată tinerilor. A lua melancolia în serios înseamnă a-l descoperi pe Dumnezeu prezent şi operant în viaţa noastră, gata să ne cheme să intrăm într-o relaţie personală cu el, relaţie care singura este capabilă să confere stabilitate vieţii noastre.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste momente pe care le-am trăit împreună în jurul său! Fie ca el să ne conducă paşii vieţii nostre pe calea care ne conduce spre realizarea noastră deplină, umană, intelectuală  şi spirituală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.