Devoţiune în cinstea Sf. Anton de Padova

0
4072

Devoţiune în cinstea Sf. Anton de Padova


Preaslăvite Sfinte Antoane, între toţi sfinţii lui Dumnezeu tu ai fost înzestrat cu o putere deosebita în a-­i ocroti şi ajuta pe toţi aceia care îşi pun speranţa lor în tine. Morţii au înviat la porunca ta, celor necăjiţi de orice boală le-ai înapoiat sănătatea şi nimănui dintre cei evlavioşi către tine nu i-ai refuzat mângâierea sprijinului tău. Această grijă a ta faţă de nevoile oamenilor ne umple şi pe noi de încredere sfântă cu care alergăm la tine, cerându-ţi ajutorul.

1. Mângâie-ne în pagubele suferite, ajută-ne să aflăm lucrurile care din vina sau fără vina noastră le-am pierdut, şi să le găsim pe cele sustrase de o mână duşmană.

2. Îndrumă-i pe calea cea dreaptă pe toţi aceia care şi-au pus în tine speranţa lor spre a încheia legământul sfânt a1 căsătoriei. Menţine-i pe cei căsătoriţi în iubirea pe care au avut-o la începutul căsniciei lor şi pe care şi-au jurat-o la sfântul altar. Păstrează-i în credinţa căsătoreasca şi în dragoste unul faţă de altul, aşa cum Cristos şi-a iubit Biserica.

3. Apăra-ne de duşmanii văzuţi şi nevăzuţi, de cei ştiuţi şi de cei neştiuţi. Scapă-ne de prietenii făţarnici şi linguşitori.

4. Ajută-ne să ne îndeplinim cu statornicie datoriile creştineşti şi ale stării noastre.

5. Împacă-i pe cei învrăjbiţi, întoarce-i pe calea cea dreaptă pe cei rătăciţi, ocroteşte-i pe cei care se află în primejdii. Sprijină-i pe cei nenorociţi, ridică-i pe cei căzuţi în necaz, alină-i pe cei încercaţi.

6. Celor care trăiesc in duşmanii şi judecăţi nedrepte aminteşte-le că sunt creştini, că trebuie să se împace, că trebuie să se iubească unii pe alţii aşa cum ne-a poruncit Isus Cristos.

7. Pe cei lipsiţi de cele trebuincioase, pe cei sărăci şi pe cei neputincioşi, ajută-i Sfinte Antoane să-şi dobândească pâinea cea de toate zilele.

8. Fii ocrotitorul acelora care se prezintă la examene; alungă-le frica şi sfiala, sprijină-le memoria şi luminează-le mintea ca să aibă răspunsuri bune şi la timp.

9. În sfârşit, priveşte Sfinte Antoane la suspinele şi rugăciunile pe care le îndreptăm către tine; ascultă-le şi nu ne părăsi. Nu lăsa ca speranţa noastră în tine să rămână zadarnică. Făgăduim că vom îndrepta trecutul nostru şi ne vom întoarce de la păcatele noastre la calea cea bună, şi-l vom sluji pe Dumnezeu cu mai multă râvnă şi mai multă sfinţenie. Ajută-ne, Sfinte Antoane, nu ne părăsi!

Invocaţii către Sf. Anton de PadovaSă ne rugăm sfântului Anton de Padova pentru toţi cei pomeniţi la altarul său şi pentru toţi cei care s-au recomandat lui prin rugăciunile lor:

– pentru pace şi bunăînţelegere în toate familiile,

Sf. Antoane, roagă-te pentru noi!

– pentru îndepărtarea tuturor celor care strică pacea în familii;

– pentru căsătorii cu un viitor fericit şi creştinesc;

– pentru îndepărtarea duşmanilor ştiuţi şi neştiuţi;

– pentru ajutor, ocrotire şi reuşită la serviciu;

– pentru ajutor la învăţătură şi reuşită la diferite examene;

– pentru uşurarea şi vindecarea celor bolnavi şi suferinzi;

– pentru găsire de servici şi locuinţă;

– pentru ca cei plecaţi să se întoarcă sănătoşi acasă;

– pentru întărire în credinţă şi mântuirea sufletului;

– pentru împlinirea gândurilor şi realizarea dorinţelor tuturor cinstitorilor sf. Anton;

Tatăl nostru…, Bucură-te Marie…, Slavă Tatălui…

Pr. Roagă-te pentru noi sfinte Antoane!

Cr. Ca să ne facem vrednici de făgăduinţele lui Cristos.

Pr. Să ne rugăm: Te rugă, Doamne, ca sfântul Anton, pe care l-ai înzestrat cu multe haruri şi cu puterea de a sîvârşi fapte minunate, să ne fie mijlocitor pe lângă Cristos, Domnul nostru. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.