1. În ultimele zile am finalizat acțiunea vizitării familiilor și a binecuvântării caselor. Vă împărtășim câteva motive de bucurie și de recunoștință: am reușit să vizităm mai mult de 90 la sută dintre credincioșii care își au efectiv domiciliul pe teritoriul parohiei noastre; am gustat din plin climatul de familiaritate, simplitate și bucurie pe care l-ați creat în momentul vizitării familiilor; am fost plăcut impresionați de deschiderea față de momentul de rugăciune și de implicarea a cât mai mulți membri din familie; am simțit și solidaritatea dvs. concretă față de viața comunității prin faptul că mulți ați ales să oferiți simbria și celelalte contribuții în momentul vizitei noastre. Vă mulțumim că ați avut și răbdarea de a ne aștepta și de a înțelege eventualele întârzieri datorate de multe ori distanțelor dintre case sau vremii neprielnice. Ne dorim ca semințele semănate în această perioadă să dea un rod cât mai frumos pe parcursul anului.
  2. Așa cum am anunțat anterior, preasfințitul Iosif Păuleț va realiza vizita pastorală canonică a parohiei noastre la finalul săptămânii viitoare, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 16-18 februarie. E adevărat că episcopul este de multe ori prezent la noi, întrucât suntem parohia catedralei. Dar în aceste zile va avea o atenție deosebită față de noi, față de diferitele categorii de credincioși și față de activitățile parohiale. Preasfințitul va celebra Sfânta Liturghie, va sta la spovezi, va vizita câțiva bolnavi și va oferi un timp la biroul parohial pentru discuții individuale cu credincioșii care doresc să îl întâlnească. În zilele următoare va fi afișat programul complet al vizitei. Un moment foarte important va fi întâlnirea cu Consiliul Pastoral Parohial și Consiliul Economic care va avea loc sâmbătă, 17 februarie, începând cu ora 9:00. Invităm așadar toți membrii acestor consilii la întrunirea de sâmbătă dimineață.
  3. Miercuri, 14 februarie, începem Postul Mare celebrând Miercurea Cenușii, zi de Post și de Abstinență. Programul Sfintelor Liturghii este cel din timpul săptămânii: 6:30, 7:30 și 18:00. La fiecare sfântă liturghie va fi impusă cenușa celor prezenți în semn de primire a invitației la convertire și la penitență.
  4. Joi, 15 februarie, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului Seniorilor la ora 16:00 la subsolul catedralei.
  5. Pe toată durata Postului Mare, miercurea, vinerea și duminica la ora 17.30 vom face împreună Calea Sfintei Cruci. De aceea în Postul Mare adorația euharistică de vineri de la ora 17:00 se va transfera în ziua de joi la aceeași oră. Ca și în alți ani am invitat un preot predicator pentru a ne ajuta să ne deschidem inimile harului lui Dumnezeu și să ne convertim. Anul acesta pr. Iosif Iacob, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, ne va ține predici tematice în fiecare miercuri și vineri seara despre bucuria de a crește spiritual în Biserică.
  6. În fiecare joi din Postul Mare, Preasfințitul Iosif Păuleț va ține o cateheză cu teme legate de anul pastoral „Biserica, familia lui Dumnezeu”. Cateheza va avea loc în catedrala Adormirea Maicii Domnului începând cu ora 19.00.
  7. Duminica viitoare, 18 februarie, la ora 19:30, va avea loc în catedrala „Sfânta Maria Regină” concertul de muzică clasică Celestial în cadrul festivalului Classix 2024. Cei care doresc să participe pot obține invitații pentru concert de la biroul parohial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.