1. La finalul frumoasei experiențe a binecuvântării familiilor și a sfințirii caselor, dorim să vă mulțumim pentru primirea caldă și plină de credință pe care ne-ați oferit-o. Au fost clipe de invocare a harului lui Isus, dar și de împărtășire simplă și fraternă a bucuriilor și greutăților vieții de zi cu zi. Vă mulțumim pentru că, deschizându-ne ușa casei dumneavoastră, ați arătat că ușa inimii dumneavoastră este deschisă la lumina credinței și a lui Cristos. Și vă dorim din suflet ca fragmentul evanghelic care a însoțit vizita noastră, cel al ucenicilor de la Emaus, să se adeverească în tot anul acesta 2023. Acest text se termina astfel: „iar el, Isus, a intrat și a rămas la ei”. Domnul să rămână în casele și în familiile dumneavoastră.

Chiar dacă pentru mulți dintre dumneavoastră, această vizită nu a însemnat mai mult de 15-20 de minute dintr-un program deja plin, intens și agitat, pentru noi, cei patru preoți ai parohiei, a însemnat șansa de a petrece o lună de zile cunoscând mai bine chipurile pe care doar le întrezărim duminică la Liturghie. Dintre multele experiențe frumoase, vă relatez doar una: fetița unei familii pe care am vizitat-o a pregătit propria ei amintire de la sfințirea casei, în care a scris de mână mare și frumos răspunsurile pe care trebuia să le dea la rugăciuni, a desenat împodobind aceste rânduri cu imagini frumoase și chiar cu o iconiță. O astfel de participare activă la rugăciune ne-a impresionat profund.

Din punct de vedere statistic, am reușit să vizităm circa 1310 de familii din cele aproximativ 1470 ce aparțin de parohia noastră. Este așadar foarte îmbucurător că aproape 90% dintre familiile înscrise în parohie au putut fi vizitate cu această ocazie. Dar ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că mulți și-au dorit să fie întreaga familie prezentă la rugăciunea de binecuvântare și la dialogul care a urmat acesteia. Vă dorim să rămâneți uniți prin rugăciune atât în familia de acasă, cât și în marea familie de aici de la biserică.

Nu în cele din urmă, vă mulțumim pentru suținerea financiară a comunității parohiale. Cei mai mulți au preferat să achite simbria cu ocazia sfințirii caselor, dar există și posibilitatea de a veni și la biroul parohial pentru acest aspect. Mulțumim de asemenea pentru sumele care au fost destinate seminarului, încălzirii Bisericii, construirii bisericii de la Bârnova, precum și radioului diecezei noastre Ercisfm. Suntem recunocători de asemenea celor care au completat formularul care directionează 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii acțiunilor noastre caritative și educative. Cei care nu ați reușit să completați pentru sfințirea caselor puteți lua formularul de la ieșirea din biserică și să îl aduceți completat la biroul parohial.

În final, suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru această ocazie unică de rugăciune și întâlnire și vă dorim să deveniți și dumneavoastră purtători de binecuvântare tuturor persoanelor pe care le veți întâlni.

  1. Sâmbăta viitoare, 11 februarie, celebrăm aparția Sfintei Fecioare Maria la Lourdes și totodată Ziua Mondială a Bolnavului. La sfintele Liturghii ne vom ruga pentru toți cei suferinzi precum și pentru cei ce se îngrijesc de bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.