În această după-amiază se va celebra o singură Sfânta Liturghie la ora 17.00 în cinstea Trupului și Sângelui Domnului. Celebrarea se va încheia cu procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile din jurul catedralei.

  1. De mâine, 20 iunie până sâmbătă 26 iunie se va desfășura Campusul de Vară pentru copiii care au terminat grupa mare sau clasa I și a II-a. Îi așteptăm cu drag pe toți cei înscriși în fiecare zi în intervalul 9:00-16:00 pentru a petrece un timp frumos de formare creștină și socializare călăuziți de preoții, surorile și animatorii implicați în această activitate.

 

  1. În acest an liturgic, vinerea dedicată sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus va fi vinerea viitoare, 24 iunie. Tocmai de aceea sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul se va celebra cu o zi înainte, adică joi pe data de 23 iunie. În aceste zile programul liturgic va fi cel obișnuit din timpul săptămânii, cu excepția zilei de 23 iunie când la ora 11.00 Preasfințitul Iosif Păuleț va celebra Sfânta Liturghie de hirotonire în preoție a 6 diaconi de la Seminarul Mare din Iași. Vă așteptăm cu drag joi la ora 11.00 pentru aceste eveniment important al diecezei noastre.

 

  1. Sâmbăta viitoare, 26 iunie, vom avea comemorarea Inimii Neprihănite a Sfintei Fecioare Maria. Vom recita sfântul rozariu și vom cânta Litania Sfintei Fecioare înainte de Liturghia de seară și vom face și consacrarea la Inima Mariei.

 

  1. În zilele 22-26 iunie se va celebra la Roma cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor. La rugămintea Papei Francisc, aceasta se va celebra în același timp și în toate diecezele din Biserica Catolică. De aceea, duminica viitoare, 26 iunie, Ps. Iosif Păuleț va celebra în catedrală Sfânta Liturghia la care sunt invitate în mod special familiile. De asemenea vor participa reprezentanți ai familiilor din parohiile diecezei noastre.

VĂ DORIM TUTUROR O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ!celebrant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.