1. Astăzi, începând cu ora 13:30 vom fi prezenți în cimitirele Socola Mică și Plopii fără Soț pentru a ne ruga împreună pentru răposații dumneavoastră care se odihnesc în aceste cimitire. Cei dintre dumneavoastră care nu reușiți să ajungeți în cimitir și totuși doriți să îi amintim acolo pe răposații dumneavoastră puteți lăsa pomelnicele în cutia special amenajată din catedrală sau la biroul parohial.

 

  1. Vă reamintim că indulgența plenară pentru răposați care se putea obține în primele 8 zile ale lunii noiembrie poate fi dobândită oricând pe parcursul acestei luni, participând la sfânta liturghie, împărtășindu-ne și recitând rugăciunile prevăzute, dar și vizitând cu pietate cimitirul și făcând rugăciuni pentru cei răposați. Este un mare dar pe care îl putem face răposaților noștri, dar și un dar pe care ni-l facem și nouă pentru că vom putea medita la cuvintele folosite și de papa Francisc pe 2 noiembrie: „Tu care treci prin cimitir, gândeşte-te la paşii tăi şi dintre toți paşii tăi gândeşte-te la ultimul pas”.

 

  1. Joia viitoare dieceza noastră are parte de un eveniment foarte important: Mons. Petru Sescu va fi hirotonit episcop auxiliar de Iași în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale la ora 10.30 în catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină. Vă invităm să participați și să îl susțineți cu rugăciunea pe noul episcop pe care Dumnezeu ni l-a dăruit spre binele Bisericii noastre locale.

 

  1. Duminica viitoare va fi cea de-a cincea Zi Mondială a Săracilor instituită de sfântul părinte, Papa Francisc. Cu această ocazie, Centrul Diecezan Caritas ne invită la acțiunea „Un milion de stele” ce va avea loc la ora 19.00 în curtea catedralei noastre. Evenimentul vrea să ne sensibilizeze în vedere ajutării celor săraci, marginalizați, singuri sau bolnavi.

 

  1. Vă recomandăm tuturor să vă procurați de la biroul parohial numărul din luna noiembrie al revistei Lumina Creștinului.

 

O duminică binecuvântată și o săptămână rodnică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.