1.- Joi, 21 mai, avem sărbătoarea Înălțării Domnului, sărbătoare de poruncă. Programul sfintelor liturghii va fi ca duminica: 8:00, 9:15, 11:30, 16:00 și 18:00.

2.– În fiecare zi, la ora 17:00, vă invităm să o cinstim împreună pe Preacurata Fecioară Maria prin recitarea sfântului rozariu iar la ora 17:30 prin devoțiunea mariană în cadrul căreia vom cânta invocațiile din litania lauretană.

3.- În zilele de miercuri și vineri din timpul pascal, începând cu ora 19:00, vă invităm să participați la catehezele despre Sfânta Liturghie pe care le va prezenta preasfințitul Iosif Păuleț, iar în zilele de joi, după liturghia de seară, vă invităm să împărtășim bucuria învierii Domnului prin devoțiunea Căii Luminii.

4.- Duminica viitoare, 24 mai, o amintim pe Preacurata Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor. Este duminica în care se celebrează a 54-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, iar la nivel diecezan este Ziua Presei. Cu această ocazie îi mulțumim Domnului și ne rugăm pentru toți cei care lucrează la răspândirea Evangheliei prin intermediul presei catolice și într-un mod special ne rugăm și le suntem recunoscători celor care au asigurat și asigură în continuare transmiterea la radio, televiziune sau pe internet a celebrărilor din catedrala noastră. De asemenea vă suntem recunoscători dumneavoastră care ați susținut și veți susține în continuare prin oferte Presa Bună. Sperăm cât de curând să vă dăm vestea bună a redeschiderii librăriei Presa Bună.

5.- Câteva precizări legate de condițiile impuse de noua stare de alertă: a) cu excepția liturghiei de la ora 8:00, care se transmite la Radio Iași, și a liturghiei de la ora 6:30, toate celelalte liturghii se celebrează afară, credincioșii trebuind să respecte distanța de siguranță și să poarte masca de protecție; b) accesul autoturismelor în curtea catedralei va fi suspendat. Vă rugăm să aveți în vedere lucrul acesta pentru a evita blocajele și întârzierile nedorite; c) spovezile se vor face în timpul sfintelor liturghii și oricând vor fi solicitări în capelele de la intrarea în catedrală; d) botezurile și cununiile se vor celebra respectând numărul limită de participanți, stabilit pentru această perioadă la 16; e) catehezele și celelalte activități rămân suspendate până la noi precizări..

Cristos cel Viu să fie mereu prezent în viața dumneavoastră!

CRISTOS A ÎNVIAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.