Isus 11. (La Liturghiile de la 11:00, 16:00 şi 18:00). Iubiţi credincioşi, am început, cu ajutorul Domnului, acest An Jubiliar al milostivirii. Este un timp binecuvântat în care vom putea alerga cu mai multă încredere spre Tatăl milostiv, mai ales prin sacramentul spovezii. În acest sens, noi, preoţii, vă vom sta cât mai mult timp la dispoziţie. După cum aţi auzit, pe tot parcursul acestui an, va fi posibil să intrăm şi prin poarta sfântă, dacă îndeplinim condiţiile recerute. Veţi putea găsi detalii legate de acestea pe pliantele primite acum la Liturghie sau care se găsesc la biroul parohial.

2. Începând cu acest an bisericesc, vom organiza o dată pe lună o cateheză pentru întreaga comunitate, cu participarea unor preoţi invitaţi şi cu subiecte care credem că vor fi interesante şi importante. Aceste cateheze vor cuprinde o scurtă prezentare a temei respective şi apoi va fi timp pentru întrebări, discuţii şi dezbateri, ţinând cont şi de problemele dumneavoastră reale. Prima cateheză din această serie va avea loc chiar mâine seară, 14 decembrie, la ora 19:00, în sala de la subsolul catedralei, denumită începând de joia trecută „Aula Fericitul Anton Durcovici” şi se va axa pe modul în care trebuie să înţelegem şi să trăim cât mai eficient acest „An jubiliar al milostivirii”. Cateheza va fi ţinută de pr. Cornel Berea din congregaţia părinţilor Verbiţi, Roman. Pot participa toţi cei care doresc (adolescenţi, tineri şi adulţi).

3. Marţi, 15 decembrie, ora 19.00, în aula „Fericitul Anton Durcovici”, va fi ţinută o cateheză specială pentru Advent de către părintele iezuit Marius Taloş. Sunt invitaţi toţi tinerii şi nu numai…

4. Marţi, 15 decembrie, ora 17.00, la sediul Episcopiei de Iaşi, va fi lansată cartea „Pelerinul iubirii milostive. Sfântul Ioan Paul al II-lea şi România”. Cartea, care este dedicată sfântului papă Ioan Paul al II-lea, o are ca autoare pe doamna dr. Ecaterina Hanganu şi a fost realizată la Editura „Galaxia Gutenberg”. Vor avea intervenţii: PS Petru Gherghel, pr. Marius Taloş, SJ, pr. Mihai Budău şi pr. Cornel Cadar, care va fi şi moderator.

5. Miercuri seara, începând cu ora 17.30, patru preoţi vom fi la dispoziţia tinerilor pentru spovada de Crăciun.

6. Sâmbătă, 19 decembrie 2015, la ora 11.30, aici, în catedrală, va avea loc ceremonialul distribuirii „Luminii Păcii de la Betleem”, aprinsă la grota unde s-a născut Isus din Betleem şi adusă în Europa, la Viena, de către cercetași. Sunteți invitați cu toții să participați la Sfânta Liturghie, să luați Lumina și să o duceți în casele și comunitățile dumneavoastră.

7. Duminica viitoare, la ora 19:00, va avea loc aici în catedrală Concertul Tradiţional de Crăciun, susţinut de Corul Seminarului.

8. (La Liturghiile de la 9:15, 11:00 şi 16:00). Vă reamintim că în această seară, la ora 19:00, va avea loc Concertul Tradiţional de Crăciun, susţinut de Corul Tinerilor noştri „Juvenes Ecclesiae”, concert la care vă invităm pe toţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.