Duminică 22 iunie 2014 în parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi la Sfânta Liturghie de la ora 9.15 s-a marcat încheierea anului şcolar 2013-2014 şi s-au premiat elevii care au participat la concursurile propuse de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli. Premierea elevilor a fost făcută de pr. paroh şi decan Iosif Dorcu şi pr. Pavel Beşleagă.

În anul şcolar 2013-2014 la activităţile propuse şi susţinute de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli au participat din parohiile ieşene un număr de 21 elevi, sub coordonarea prof. Fulvina Blânda, prof. Lăcrămioara Boroş şi prof. Margareta Ferenţ.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, pr. Iosif a subliniat importanţa educaţiei religioase în sistemul educaţional naţional, i-a felicitat pe elevii premianţi şi i-a îndemnat şi încurajat pe toţi elevii să participe la aceste concursuri şcolare.
Apoi, elevii au mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea procesului educativ.

1. „Lăsaţi copiii să vină la mine”(Mt 19,14). Aceasta este dorinţa Învăţătorului suprem.  Din inimă îţi mulţumim Isuse, pentru că în acest an şcolar ne-am bucurat de prezenţa ta reală în sfânta Împărtăşanie. În îndemnurile părinţilor, a profesorilor, a surorilor, a preoţilor care s-au ocupat de formarea noastră, am descoperit glasul tău care ne-a călăuzit în alegerea binelui.

2. Acum la sfârşit de an şcolar, e o bucurie pentru noi  să ne arătăm recunoştinţa faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta ca să-ţi fie ţie bine şi să trăieşti mult pe pământ”! Vă mulţumim dragi părinţi, pentru că în familia noastră a fost armonie şi pace. Cu iubire şi responsabilitate v-aţi îngrijit ca să avem cele necesare pentru o bună creştere.

3. „Consideră totdeauna aceşti copii ca fiind încredinţaţi ţie de Dumnezeu. Ai grijă de ei ca de lumina ochilor tăi!” (Sf. Alois Scrosoppi) Vă mulţumim dragi surori din Congregaţia „Divina Providenţă”  pentru orele frumoase de cateheză. Împreună ne-am convins de importanţa sacramentelor, pe care trebuie să le primim la timp şi cu multă responsabilitate.

4. Vă mulţumim domnule Maximilian Husaru, pentru educaţia muzicală pe care ne-aţi oferit-o.  Ne-aţi ajutat să înţelegem mai bine îndemnul: „Cine cântă se roagă de două ori!” În fiecare duminică, noi, corul Îngeraşilor de pe pământ, ne-am unit glasurile suave cu cetele cereşti şi am adus laudă şi preamărire lui Dumnezeu.

5. Altarul Domnului a fost mereu împodobit cu miresme într-o paleta cromatică uimitoare. Vă mulţumim sora Maria Lucaci pentru frumuseţea şi parfumul florilor care ne-a invitat să reflectăm asupra cuvintelor lui Isus: „Ia uitaţi-vă la crinii câmpului, cum cresc! Nici nu trudesc, nici nu ţes!” (Lc 12,27)

6. „A educa înseamnă a purta grijă de copii şi de tineri în ceea ce priveşte curăţenia sufletească şi buna-cuviinţă, a-l creşte pe copil moral, om drept, a-l creşte în evlavie, a avea grijă de sufletul lui, a-i modela inteligenţa, a forma un atlet pentru Cristos”(sf. Ioan Gură de Aur). Vă mulţumim dragi învăţători şi profesori pentru că aţi ales misiunea nobilă de a ne educa şi  de a ne transmite valorile umane şi creştine.

7. „Prietenii sunt ca stelele. Nu îi vezi mereu, dar ştii că ei sunt întotdeauna acolo!” Vă mulţumim dragi prieteni şi colegi întâlniţi la şcoală sau în această catedrală. Împreună am avut momente atât de frumoase! Să o rugăm pe sfânta Fecioară Maria, pe toţi îngerii şi sfinţii, să ne înveţe ce înseamnă să fi prieten cu Isus.

8. Preotul este prietenul lui Isus şi al copiilor! Vă mulţumim părinte paroh Iosif Dorcu! Vă mulţumim părinte Pavel pentru disponibilitatea de a ne explica adevărurile de credinţă, pentru bucuria jocului din fiecare sâmbătă şi pentru grija de a ne chema la sfântul Altar duminica şi în sărbătorile de poruncă.

9. „Daţi şi vi se va da; o măsură bună, îndesată, scuturată şi cu vârf vi se va turna în poală, căci cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura şi vouă” (Lc 6,38). Mulţumim din suflet binefăcătorilor care cu inimă deschisă au susţinut activităţile recreative desfăşurate în parohia noastră.

Elevi premianţi din parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi

Olimpiadă de Religie cult romano-catolic – faza judeţeană

1. Imbrea Diana, clasa a VIII-a, Şcoala „O. Cazimir” Iaşi, Premiul I
2. Chelaru Carmil, clasa a IX-a, Colegiul Naţional Iaşi, Premiul III
3. Farcaş Felicia, clasa a VII-a, Liceul „V. Alecsandri” Iaşi, Menţiune

Consursul de desen „Să trecem pragul speranţei”, ediţia a V-a, cu tema: „Anton Durcovici: «Fericit este poporul al cărui Dumnezeu este Domnul»” (Ps 32,12), etapa interjudeţeană

1. Chirilă Bianca, clasa a VI-a, Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Premiul I
2. Chirilă Sandra, clasa a VIII-a, Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Premiul II
3. Loghin Izabela, clasa a VII-a, Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Premiul III
4. Bişog Andreea-Ştefana, clasa a IV-a, Şcoala „T. Maiorescu” Iaşi, Menţiune
Concurs de Eseuri şi Creaţie Religioasă „Episcop martir Anton Durcovici” Etapa interjudeţeană

1. Marcu Raluca, clasa a XI-a, Liceul „M. Costin” Iaşi, Premiul II
2. Robu Mădălina, clasa a XI-a, Colegiul „C. Negruzzi” Iaşi, Premiul II
Felicitări! Vacanţă minunată!

Prof. Lăcrămioara Boroş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.