Cuvântul Domnului

…ascultat

Matei 5,17-19

„În acel timp, Isus a spus ucenicilor săi: “Să nu credeţi că am venit să desfiinţez Legea sau Profeţii. Nu am venit să desfiinţez, ci să desăvârşesc. Căci vă spun adevărul, înainte de a dispărea cerul şi pământul, nici o literă şi nici o virgulă nu va dispărea din Lege, până ce nu se vor împlini toate. Deci cel care va călca una dintre cele mai mici dintre aceste porunci şi-i va învăţa pe oameni să facă la fel, va fi numit cel mai mic în împărăţia cerurilor; dar cel care le va împlini şi-i va învăţa şi pe alţii să le împlinească, va fi numit mare în împărăţia cerurilor.”

 

… meditat

„Ieșiți din voi înșivă pentru a vesti evanghelia. Ieșiți din voi înșivă pentru a-l întâlni pe Isus. Există două ieșiri: una spre întâlnirea lui Isus, spre transcendență; cealaltă spre ceilalți, pentru a-l vesti pe Isus. Acestea două merg împreună. Dacă tu faci numai una dintre ele, nu merge! Eu mă gândesc la Maica Tereza de Calcutta. Era devotată această soră… Nu-i era frică de nimic, mergea pe străzi… Însă acestei femei nu-i era frică nici să îngenuncheze, două ore, în fața Domnului. Să nu vă fie frică să ieșiți din voi înșivă în rugăciune și în acțiunea pastorală. Fiți curajoși pentru a vă ruga și pentru a merge să vestiți evanghelia” (Papa Francisc). Aceste cuvinte sunt ca un rezumat al lecturilor de astăzi care ne invită la curajul mărturiei: vorbește „copiilor tăi” despre faptele minunate ale Domnului.

Cuvântul lui Isus din evanghelie ne invită să vorbim despre lucrările și legea Domnului. Isus ne pune să alegem: fie avem curajul mărturiei, fie rătăcim de la calea cea dreaptă. Însă împreună cu această decizie personală, Isus subliniază importanța prezenței noastre pentru cei din jur: rătăcirea noastră poate să-i piardă și pe alții, în timp ce curajul mărturiei pentru Cristos și pentru evanghelia sa îi atrage și pe alții spre împărăția cerurilor. Să ascultăm cu atenție, să medităm și să ne decidem: „cel care va călca una dintre cele mai mici dintre aceste porunci și-i va învăța pe oameni să facă la fel, va fi numit cel mai mic în împărăția cerurilor; dar cel care le va împlini și-i va învăța și pe alții să le împlinească, va fi numit mare în împărăția cerurilor”.

Mărturia despre Cristos cere curaj, însă acest curaj este darul Domnului. Să nu ne temem. Să lăsăm să răsune mereu în inima noastră cuvintele sale: „Nu vă temeți. Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacurilor”. El este cu noi și în aceste vremuri dificile pentru credință. Să nu ne fie frică și să nu ținem evanghelia numai pentru noi. Să nu fim indiferenți la lipsa de credință a celor din familia noastră. Să nu tremurăm în fața celor care ar putea lua în râs mărturia noastră. Căci noi știm în cine ne-am pus încrederea, noi știm pe cine îl mărturisim, noi știm cine ne dă curajul unei mărturii adevărate: Isus Cristos, singurul care are cuvintele vieții veșnice.

Doamne dă-ne mult curaj și disponibilitate ca să împlinim poruncile tale zi de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.