Pe parcursul a şapte zile, în perioada 20-27 octombrie, marea familie a Acţiunii Catolice din România a sarbatorit “Zilele Acţiunii Catolice”. De 5 ani aceasta tradiţie se păstrează şi se perpetuează de la generaţie la generaţie.

Tema acestor zile a fost “Acţiunea Catolică pe drumul noii evanghelizări, de la colaborare la coresponsabilitate”, iar motto-ul: “Sunt diferite slujiri, dar este acelaşi Domn. Sunt diferite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu care lucrează toate în toţi!”

 

Scopul acestor zile a fost acela de a promova Acţiunea Catolică, aceasta fiind o modalitate generoasă, desigur, nu unică, de a sluji aproapelui nostru şi, prin intermediul acestuia, lui Isus. De asemenea, s-a dorit insuflarea unei conştientizări mai profunde, în rândul membrilor AC, a ceea ce înseamnă cu adevărăt misiunea încredinţată ăn cadrul acestui grup: aceea de a răspândi Evanghelia în mod responsabil, activ şi din toată inima, în colaborare cu asistenţii spirituali, preoţi, episcopi şi papa.

Tinerii Actiunii Catolice din parohia “Adormirea Maicii Domnului”, Iaşi au marcat aceste zile prin vizionarea filmului “Karol, un om care a devenit papă”. Fericitul părinte, un om atât de aproape de tineri, ne-a oferit prin propria lui viaţă un exemplu de dăruire şi ascultare, de slujire şi credinţă.

O tânără, marcată de blândeţea şi farmecul acestui părinte, afirma: “Personal, am descoperit în viaţa papei Ioan Paul al II-lea încredinţarea totală îndurării divine şi iubirii materne a Sfintei Fecioare Maria, imaginea vie a lui Isus, Bunul Păstor. Papa şi-a arătat sfinţenia ca măsura cea mai mare a unei vieţi creştine simple şi a urmat drumul care duce la comunicarea eternă cu Dumnezeu”.

Dragi tineri, cred cu tărie că Dumnezeu trăieşte în fiecare dintre noi şi că dorinţa lui cea mai mare este să ne vadă activi în viaţa noastră de credinţă, de slujire, atât în familiile noastre, cât şi la şcoală, în grupurile pe care le frecventăm şi în Biserică. Este posibil să-i îndeplinim această mică dorinţă? Sunt sigură ca da!

 

Alexandra-Veronica Luca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.