“Fiecare comunitate este ‘adultă’ atunci când mărturiseşte credinţa, o celebrează cu bucurie în liturgie, trăieşte caritatea şi vesteşte fără încetare cuvântul lui Dumnezeu”, a spus papa Francisc în mesajul său transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor din acest an.

Astfel, tinerii din parohia Adormirea Maicii Domnului, Iaşi au luat în considerare mesajul sfântului Părinte şi, cu ocazia acestei zile, 20 octombrie 2013, au făcut din liturghia de la ora 16 o liturghie specială prin care şi-au arătat solidaritatea faţă de misionarii curajoşi care vestesc cuvântului Domnului în locuri de care nu ştiam nici măcar că există.

Atât tinerii din Acţiunea Catolică, tinerii din Scout, cât şi tinerii din corul Juvenes  Ecclesiae împreună cu părintele vicar Cristian Bîrnat au contribuit la frumoasa organizare a sfintei liturghii prin cântece, rugăciunea credincioşilor, ofertoriu, care au creat o atmosferă solidară de pace şi comuniune.

Părintele Cristian Bîrnat, prin predică, a dorit să evidenţieze importanţa rugăciunii în viaţa fiecărui creştin căci, nu-i aşa, scopul desăvârşit pe acest pământ este a şti şi a învăţa să ne rugăm. Doar fiind perseverenţi în rugăciune vom putea dobândi sentimentul profund al prezenţei lui Dumnezeu în sufletele noastre.

Nu numai voioşia şi dăruirea tinerilor au oferit culoare sfintei liturghii ci şi îmbrăcămintea acestora, câţiva din ei purtând veşminte tradiţionale din diferite colţuri ale lumii precum Kenya, Peru  şi Austria, dar şi nelipsitele costume populare româneşti.

Iuliana, una dintre tinerii misionari ai cuvântului lui Cristos, ne-a împărtăşit câteva gânduri:  “Duminica mondială a misiunilor a fost pentru noi, tinerii, o adevarată sărbătoare ce ne-a umplut inimile de bucurie! Costumele folosite în cadrul liturghiei au dat un plus de culoare, ne-au condus gândurile către diferitele popoare şi culturi din întreaga lume! Ne-am simţit şi noi misionari prin rugăciunile înălţate Domnului pentru oamenii care încă nu-L cunosc!”

Iar în final să nu uităm: „Păstraţi bucuria de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă şi împărtăşiţi-o cu toţi cei pe care îi întâlniţi!” (Maica Tereza de Calcutta)

 

Alina-Cristina Blaj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.