sarbatoarea copiilor baratiSâmbătă 9 iunie un grup de copii entuziaşti din parohia noastră însoţiţi de pr. Petru Dorcu şi şapte animatori au plecat pe la ora 07:30 către parohia Baraţi, judeţul Bacău pentru a lua parte la Sărbătoarea copiilor, ce a avut ca temă „Isus este bucuria mea”.

Am făcut o rugăciune pentru ca Domnul să ne aibă în pază,  iar apoi am pornit. Drumul a durat destul de mult însă aşteptarea a meritat din plin. Când am ajuns am descoperit un mic „oraşel” al copiilor. Aceştia erau veniţi din toate parohiile romano-catolice din Dieceza de Iaşi.

Am intrat cu sfială în biserică unde ne-am închinat în faţa statuii sfintei Fecioare Maria şi i-am încredinţat rugăciunile noastre.

Lângă biserică am găsit un loc mai umbrit unde ne-am instalat pentru a putea participa în tihnă la Sfânta Liturghie. Ea s-a ţinut în aer liber datorită numărului atât de mare de copii ce au venit pentru a-l cunoaşte mai bine pe Isus. Slujba a fost impresionantă, fiind celebrată de episcopul Petru Gherghel şi de mulţi preoţi responsabili cu pastoraţia copiilor în parohii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost un timp destinat prânzului pregătit şi oferit cu disponibilitate de către localnici (sarmale deliciaose). Apoi a urmat Festivalul copiilor şi am luat parte la mai multe activităţi organizate tot în curtea bisericii. La sfârşit am făcut o poza de grup pentru a ne putea aminti mai bine acele momente frumoase şi am pornit  spre casa. Pe drum am făcut o oprire în oraşul Roman pentru a ne destinde după amorţeala din autocar şi am vizitat parcul din oraş. Am stat o vreme şi am admirat frumuseţea acelor locuri, după care am pornit din nou la drum. Pentru ca timpul să treacă mai uşor am jucat diverse jocuri, am cântat şi desigur am şi dormit, epuizaţi fiind din cauza forfotei de până atunci. Nici nu ne-am dat seama când am ajuns şi parcă ne-am fi dorit ca ziua să fi fost mai lungă.

 

Mulţumim lui Dumnezeu şi binefăcătorilor noştri care au pregătit această minunată sărbătoare, destinată nouă copiilor, speranţa Bisericii şi a lumii.

Impresii:

„Pentru mine a fost o zi minunată. Am avut ocazia să întâlnesc copii din alte locuri şi de asemenea să mă apropii de cel mai bun prieten al meu şi al tuturor, Isus. Voi merge şi anul viitor, în speranţa că va fi la fel de frumos, dacă nu chiar şi mai frumos”. (Claudiu)

 

„A fost o zi deosebită pentru toţi copii din Dieceza de Iaşi. Pentru mine a fost un prilej de a mă întâlni cu prieteni şi colegi din alte parohii, surori care au îndrumat şi în parohia noastră orele de cateheză dar care acum îşi desfăşoară activitatea în alte parohii, bucuria de a mă închina statuii Maicii Domnului şi de a înţelege şi aprofunda mai bine tema întâlnirii „Isus e bucuria mea”. Mulţumesc tuturor şi sper ca la anul parohia Adjudeni să îi întâmpine pe toţi copiii cu acelaşi drag şi aceeaşi bucurie”. (Carmil)

 

„A fost o zi sfinţită şi binecuvântată de Dumnezeu. La Baraţi episcopul Petru Gherghel, ajutat de toţi preoţii prezenţi au celebrat o sfântă Liturghie foarte frumoasă, pe înţelesul nostru. După sfânta Liturghie au fost momente artistice susţinute de copii, adolescenţi şi adulţi.

Eu m-am simţit foarte bine, am avut parte de o zi în care am fost cu adevărat copil. Dumnezeu a fost cu noi pe tot parcursul acestei sărbători deosebite. Cu ajutorul Lui, al episcopului Petru Gherghel, al preoţilor şi a echipei de organizare a fost o zi specială. Voi merge şi la anul la Adjudeni să mă bucur cu ceilalţi copii de ziua noastră.            Trebuie să îi mulţumim bunului Dumnezeu că ne dă condiţii pentru a se sărbători o zi ca aceasta şi ar trebui să ne rugăm  şi să-l respectam mai mult”. (Bianca)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.