MARS PENTRU VIATA IASIÎn fiecare an, în jurul datei de 25 martie, se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară „Marşul pentru Viaţă”. Această iniţiativă are ca scopul afirmărea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând de la momentul concepţiei.

În oraşul Iaşi acest marş pentru viaţă se va desfăşura sâmbătă, 24 martie. Începând cu ora 15 participanţii se vor aduna pe esplanada din Piaţa Palatului Culturii unde se va ţine un cuvânt de început privind scopul evenimentului şi se va rosti rugăciunea Tatăl Nostru, apoi se vor deplasa în tăcere pe B-dul Ştefan cel Mare până în faţa corpului C7 al Maternităţii Cuza Vodă unde se va păstra un moment de reculegere şi se va aprinde lumânări în memoria copiilor ucişi prin avort. În continuare, participanţii se vor îndrepta spre Universitatea de Medicină şi Farmacie (Piaţa Naţiunii), prin B-dul Independenţei unde vor avea loc o serie de discursuri. Evenimentul se va încheia cu rugăciunea Tatăl Nostru.

Organizatorii se adresează prin acest MANIFEST tuturor celor care doresc o schimbare morală – şi în primul rând tinerilor – pentru ca împreună să se ceară:

Stoparea genocidului avortului, care durează de 55 de ani şi a înregistrat OFICIAL mai mult de 22.000.000 de victime. Noi înşine suntem supravieţuitori ai legalizării avortului în România, în 1957.

Oferirea de alternative la avort prin susţinerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalităţii şi prin încurajarea adopţiei. Sprijinirea familiilor cu copii cu afecţiuni genetice şi congenitale.

Cercetarea consecinţelor celor aproape 55 de ani de avort legal în România, prin investigarea riguroasă a efectelor avortului asupra femeii (cancere, infertilitate, afecţiuni psihice) şi familiei.

Informarea, prin campanii publice, asupra consecinţelor nefaste ale avortului şi utilizării contraceptivelor.

Recunoaşterea fătului ca al doilea pacient şi introducerea terapiei fetale pentru înlocuirea eugenismului şi a eutanasierii prenatale a copiilor cu afecţiuni genetice.

Cercetarea adevăratelor cauze ale infertilităţii în România şi introducerea alternativelor etice la fertilizarea in vitro. Monitorizarea strictă a clinicilor care efectuează fertilizări in vitro şi încetarea finanţării acestora din fonduri publice.

Stăvilirea falsei „educaţii sexuale”, care instigă la promiscuitate şi conduce la creşterea avorturilor şi sarcinilor la adolescente. Promovarea unei educaţii bazate pe formarea caracterului şi încurajarea castităţii. Recunoaşterea reală a rolului primordial al părinţilor în educaţia copiilor lor.

Interzicerea promovării culturii pornografice.

Susţinerea de către toţi cetăţenii responsabili a politicienilor favorabili unei culturi a vieţii.

Colaborarea tuturor forţelor pro-vita din România.

Criza economică, cea politică şi cea demografică sunt doar consecinţe ale profundei crize morale. Aceasta este adevăratul pericol la adresa societăţii şi împotriva acesteia trebuie să ne îndreptăm cu prioritate.
Vă invităm să participaţi, aşadar, la acest marş din data de 24 martie pentru a susţine viaţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.