Luni, 15 august, parohia noastră a fost în sărbătoare, deoarece a celebrat hramul tradiţional al catedralei „Adormirea Maicii Domnului”. Totodată, la umbra acestei sărbători, am fost alături de Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar, şi de părintele decan Iosif Dorcu, care şi-au sărbătorit aniversarul zilei de naştere.

Liturghia pontificală, care a avut loc la ora 18.30, a fost prezidată de episcopul auxiliar Aurel Percă. Au participat la sărbătoare şi episcopul de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, episcopul de Iaşi, PS Petru Gherghel, şi un număr mare de preoţi şi de credincioşi din Iaşi şi din parohiile vecine. Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de Arhiepiscopul Ioan Robu.

 

Sfânta Liturghie a fost acompaniată de corul mare al Catedralei, care l-a avut ca dirijor pe părintele Florin Spătariu.

Credincioşii au participat la Liturghie cu mare bucurie şi într-un număr destul de mare. Prin rugăciunile înălţate împreună în cadrul Liturghiei şi prin rozariul care a precedat-o, am dorit să stăm alături de Mama lui Isus şi a noastre şi să-i oferim, în semn de mulţumire, un frumos buchet de flori, aşa cum se exprima ÎPS Ioan la predică.

Îi mulţumim Mamei noastre cereşti pentru că ne-a adunat din nou în jurul Altarului pentru a-i aduce lui Dumnezeu laudă pentru ocrotirea pe care ne-o poartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.